Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Enteileekö tämä sopimus Suomeen uusia puolustuskauppoja? – Niinistö toiveikkaana

Tilauksia odotetaan ainakin Slovakiasta.

Anniina Luotonen / STT

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) toivoo, että suomalainen puolustusteollisuus saa osansa Nato- ja EU-maiden lisääntyvistä puolustushankinnoista.

Tilauksia odotetaan ainakin Slovakiasta, jonka kanssa Suomi allekirjoitti torstaina puolustusvientiä edistävän pöytäkirjan.

Niinistö toivoo, että Slovakian osoittama kiinnostus olisi merkki siitä, että Euroopassa on laajempaakin kiinnostusta suomalaista puolustusteollisuutta kohtaan.

Suomalaisen puolustusteollisuuden kannattaa hänen mukaansa olla nyt valppaana, sillä monet maat nostavat puolustusbudjettejaan.

– Meillä olisi tarvetta oman teollisen pohjan ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi saada vientiä ulkomaille, koska omilla ostoilla puolustusvoimat ei pysty ylläpitämään riittävän monipuolista puolustustarviketeollisuutta, Niinistö sanoo STT:lle.

Suomen lippulaivatuote ovat hänen mukaansa olleet Patrian panssaroidut miehistönkuljetusvaunut.

– Meillä on tiettyjä puolustusteollisuuden tuotteita, joiden uskoisin kiinnostavan Euroopassa ja laajemminkin. Varsinkin Patrian AMV-miehistönkuljetusvaunu on herättänyt kiinnostusta eri puolilla maailmaa, Niinistö sanoo.

Nato-maat ovat kasvattamassa puolustusbudjettejaan kohti kahden prosentin tavoitetta kiristyneen turvallisuustilanteen takia. Menojen kasvattamista on vaatinut viime aikoina myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut