Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Finanssivalvonta teki tutkintapyynnön Nokian Renkaiden testivilpistä

"Kyseeseen voisi tulla sisäpiiritiedon väärinkäyttö, törkeä sisäpiiritiedon väärinkäyttö tai tiedottamisrikos."

STT

Finanssivalvonta on tehnyt tutkintapyynnön keskusrikospoliisille rengasvalmistaja Nokian Renkaiden testivilppiasiasta. Rikostarkastaja Erkki Rossin mukaan KRP selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

– Kyseeseen voisi tulla sisäpiiritiedon väärinkäyttö, törkeä sisäpiiritiedon väärinkäyttö tai tiedottamisrikos, Rossi arvioi.

Nokian Renkaiden testivilppi tuli julki viime vuonna. Yhtiö myönsi toimittaneensa jopa 14 vuoden ajan lehtien testeihin erikseen valmistettuja renkaita. Nokian Renkaiden valmistamat renkaat ovat menestyneet erinomaisesti monissa rengastesteissä.

Finanssivalvonta on omalta osaltaan selvittänyt pitkään, yli vuoden päivät, miten yhtiö asiassa toimi ja tiedotti. Tutkintapyynnön lisäksi esillä oli mahdollisuus, että Nokian Renkaille olisi määrätty hallinnollinen sanktio.

Nokian Renkaat tiedotti torstaina saaneensa julkisuudesta tiedon, että Finanssivalvonta on tehnyt tutkintapyynnön mahdollisesta arvopaperimarkkinarikoksesta. Yhtiö sanoi, ettei sillä ole tuoreeltaan kommentoitavaa asiasta.

Tutkintapyynnöstä kertoi ensin MTV.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut