Putin valmis antamaan muistiinpanot Lavrovin ja Trumpin keskustelusta

Trumpin väitetään antaneen Venäjälle salaista tiedustelutietoa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov (vas.) ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat 9. toukokuuta Valkoisessa talossa. Kuvassa myös Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Sergei Kislyak. Handout / Lehtikuva

STT, AFP

Venäjän presidentti Vladimir Putin on valmis antamaan tallenteen Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin keskustelusta Yhdysvaltain kongressille. Putin kommentoi asiaa lehdistötilaisuudessa Sotshissa.

Putinin avustaja tarkensi myöhemmin presidentin tarkoittaneen tallenteella kirjallisia muistiinpanoja.

Washington Post -lehti uutisoi tiistaina Trumpin paljastaneen salaisia tietoja Venäjän ulkoministerille ja suurlähettiläälle Valkoisessa talossa viime keskiviikkona. Lehden mukaan Trump oli kertonut venäläisille terrorijärjestö Isisiä koskevia tietoja.

Putinin mukaan Trump ei paljastanut salaisuuksia tapaamisessa. Lehdistötilaisuudessa Putin vitsaili nuhtelevansa Lavrovia siitä, että tämä ei kertonut saamiaan salaisia tietoja eteenpäin.

– Lavrov ei jakanut näitä salaisuuksia minun eikä Venäjän tiedustelupalvelun kanssa. Se on huono juttu häneltä, Putin sanoi.

Putinin mukaan paljastusväitteiden levittelijät ovat joko tyhmiä tai vaarallisia.

– Joko he eivät ymmärrä vahingoittavansa omaa maataan ja ovat yksinkertaisesti tyhmiä tai sitten he ymmärtävät kaiken ja ovat vaarallisia ja korruptoituneita.

Trump itse on puolustautunut sanomalla, että hänellä oli täysi oikeus jakaa tietoa Venäjän kanssa.

Korjattu aiempaa: Venäjän presidentti on valmis antamaan muistiinpanot, ei nauhoitetta Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin keskustelusta kongressille. Kongressi pitää sisällään myös senaatin.

otsikko ja kärkeä, Po, muistiinpanot, ei nauhoite, Putin valmis jakamaan muistiinpanot, ei nauhoitetta, täsmensi Putinin avustaja. Muotoiltu, tallenne annetaan Yhdysvaltain kongressille, ei kongressille ja senaatille. Kongressi pitää sisällään myös senaatin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut