Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Trump varoittaa potkut saanutta FBI-pomoa vuotamasta keskusteluja julkisuuteen

Trump erotti yllättäen Comeyn tällä viikolla.

STT, AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloitti perjantaiaamun rivakasti Twitterissä.

Trump tviittasi muun muassa, että liittovaltion poliisin FBI:n johdosta pois potkitun James Comeyn on syytä toivoa, että kaksikon keskustelusta ei ole "nauhoituksia" ennen kuin alkaa vuotaa tietoja medialle.

Viesti tulkittiin varoituksena, ettei Comey ottaisi yhteyttä toimittajiin.

Uutiskanava CNN kirjoittaa, ettei Trump kertonut, onko Valkoisen talon keskusteluja nauhoitettu. Kanava rinnastaa nauhoituspuheet vuoden 1973 tapahtumiin, jolloin Watergate-skandaalin aikana selvisi, että tuolloinen presidentti Richard Nixon nauhoitti Valkoisessa talossa käytäviä keskusteluja.

Trump erotti yllättäen Comeyn FBI:n johtajan paikalta keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa. Teko oli hyvin poikkeuksellinen. Comey johti tutkintaa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Trumpin hallinto on sanonut, että Comey erotettiin luottamuspulan takia ja että Comeyn johdolla FBI ajautui sekasorron tilaan.

Trump kuitenkin sanoi uutiskanava NBC:n haastattelussa, että Venäjä oli hänen mielessään erotuspäätöstä tehdessä.

– Kun päätin tehdä sen, sanoin itselleni, sanoin, että tämä Venäjä-juttu Trumpin ja Venäjän kanssa on keksitty juttu. Se on demokraattien tekosyy, koska he hävisivät vaalit, jotka luulivat voittavansa, Trump sanoi haastattelussa.

Trump myös sanoo haastattelussa tukevansa täyttä tutkintaa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin viime vuonna. Trump sanoo haluavansa, että tutkinta tehdään kunnolla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut