Talvivaaran uuden purkuputken ympäristölupa pysyy määräaikaisena

KHO oli hallinto-oikeuden kanssa samaa mieltä siitä, että Kainuun ely-keskuksen olisi pitänyt tehdä putkesta ympäristövaikutusten arviointi.

Talvivaaran lähijärvien tila on heikentynyt kaivoksen päästöjen takia ja vesien johtaminen uuteen purkuvesistöön on ollut välttämätöntä. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Korkein hallinto-oikeus on pitänyt Talvivaaran kaivoksen uuden purkuputken ympäristöluvan määräaikaisena. KHO piti myös jätevesien päästö- ja pitoisuusraja-arvot samoina kuin mihin Vaasan hallinto-oikeus oli aiemmin päätynyt.

Nykyisen luvan voimassaolo päättyy vuoden 2018 loppuun. Putkella kaivoksen jätevesiä johdetaan uuteen vesistöön, Nuasjärveen. KHO toteaa, että Talvivaaran lähijärvien tila on heikentynyt kaivoksen päästöjen takia ja vesien johtaminen uuteen purkuvesistöön on ollut välttämätöntä.

KHO oli hallinto-oikeuden kanssa samaa mieltä myös siitä, että Kainuun ely-keskuksen olisi pitänyt tehdä putkesta ympäristövaikutusten arviointi. KHO:n mukaan putken rakentaminen ja kaivoksen vesien johtaminen uuteen vesistöön oli vaikutuksiltaan rinnastettavissa uuden kaivoksen toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut