Peliarvio: Little Nightmaresia voi suositella kauhun ystäville

Massasta eroava Little Nighmares nousee kevään positiiviseksi yllättäjäksi.

Jarmo Pitkänen

Little Nightmares

Tarsier Studios

PC, PS4, Xbox One, ikäsuositus 16

Suurten budjettien aikana on lohdullista, että muhkea tuotekehitysraha ei takaa hyvää peliä. Vaikka rahoitus auttaa tavoitteen saavuttamisessa, tärkeintä menestyspelin luomisessa on loistava idea. Hyvä esimerkki tästä on Little Nightmares.

Pelissä pelaaja heitetään pienen tytön rooliin, selvittelemään haudanpimeiden huoneiden salaisuutta. Juonenkehittelyssä kehittäjät ovat ottaneet tuntuvia riskejä, sillä tarinaa valotetaan pelaajalle tipoittain ja hyvin säästeliäästi. Riskeeraus kuitenkin kannattaa, sillä ärsyttävän panttauksen sijaan ratkaisu tukee pelin kauhuelementtiä: Little Nighmaresin unimainen tarina on utuisuudessa pelottavampi kuin alkuvuonna nähdyn kauhuklassikko Resident Evilin tuorein osa.

Haastavan pelimekaniikan kääntöpuolena ovat jatkuvat kuolemat, sillä pelitasojen selvittämisessä pääpaino on yrityksissä ja erehdyksissä.

Massasta eroavan idean antamalla energialla Little Nighmares nousee kevään positiiviseksi yllättäjäksi. Kauhupelien ystäville sitä voi suositella varauksetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.