Peliarvio: Stardew Valley on charmikas ja mukaansatempaava

Pikkuvirheistä huolimatta Stardew Valley nostaa hymyn huulille.

Marko Ahonen

Stardew Valley

ConcernedApe

PC, X1, PS4, ikäsuositus 10

Maataloussimulaattori ja roolipeli Stardew Valley ilmestyi PC:lle yli vuosi sitten ja äskettäin konsoleille. Kyseessä on retroon ulkomuotoon luottava, pienen budjetin indie-peli, joka on tehty suurella sydämellä ja tyylitajulla. Vaikutteita on otettu Nintendo-konsoleiden Harvest Moon -sarjasta.

Pelaaja perii isoisänsä farmin, jota hän sitten alkaa nostaa uuteen kukoistukseen. Aluksi käytössä on vain kuluneita, käytettyjä työkaluja ja muutama kolikko rahaa.

Farming Simulatorin realismista ei ole nyt tietoakaan, vaan japanilaishenkisestä söpöilystä. Pelin on tehnyt yksi ainoa mies, Eric Barone, joka ei ole japanilainen. Mutta Stardew Valleyn esikuvat ovat nousevan auringon maasta.

Maatilaa voi muokata mielensä mukaisesti, ja tekemistä on valtavasti. Toimintaa voi laajentaa myös perinteisen maatalouden ulkopuolelle, kuten kaivoksiin.

Alun opetusosio ei ole kummoinen, ja valikot ovat kömpelön 1990-lukulaisia. Pikkuvirheistä huolimatta Stardew Valley on charmikas ja mukaansatempaava peli, joka nostaa hymyn huulille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.