Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

UPM nosti tulostaan – kysyntä hyvää useimmilla markkinoilla

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 305 miljoonaan euroon.

UPM:n tulos nousi. Matti Kiipula / STT

Antti Autio / STT

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 305 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 281 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi hieman 2,45 miljardista eurosta 2,48 miljardiin.

– Kysyntä oli hyvä useimmissa tuotteissa ja useimmilla markkinoilla, erityisesti Aasiassa, kertoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen tulostiedotteessa.

Sellu-, biopolttoaine- ja sahaliiketoiminnoissa UPM:n tuotanto ylsi Pesosen mukaan uuteen ennätykseen. Sellutuotantoa auttoivat pullonkauloja poistavien investointien onnistuminen. Kymin sellutehtaan investoinnit etenevät hyvin.

– Meillä on kilpailukykyiset liiketoiminnat, joilla on vahvat markkina-asemat ja houkuttelevat kasvumahdollisuudet, Pesonen sanoo.

UPM odottaa kysynnän kasvun jatkuvan useimmissa liiketoiminnoissa. Sen sijaan kysynnän laskun odotetaan jatkuvan paperiliiketoiminnoissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

– Jatkossa aiomme pyrkiä vielä parempaan tulokseen. Rahavirtamme ja taseemme ansiosta voimme samanaikaisesti jakaa houkuttelevaa osinkoa sekä investoida kannattavaan kasvuun, Pesonen lupaa.

Yhtiön kannattavuudesta kertova sijoitetun pääoman tuotto kohosi 12 prosenttiin, mikä on selvästi parempi kuin vuosi sitten.

Keskustelut Uruguayssa jatkuvat

UPM jatkaa keskusteluja Uruguayn hallituksen kanssa mahdollista uutta sellutehdasta koskevien investointiedellytysten luomiseksi. UPM:llä on jo suuri sellutehdas Fray Bentosissa Uruguayssa.

Ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on päästä sopimukseen paikallisista investointiedellytyksistä ja infrastruktuurin kehittämishankkeista.

Tämän jälkeen toinen valmisteluvaihe muodostuisi teknisestä esiselvityksestä, lupaprosessista sekä merkittävästä edistyksestä ensimmäisessä vaiheessa sovittujen infrastruktuurihankkeiden toteutuksessa, yhtiö kertoo.

UPM arvioi toisen vaiheen kestävän 1,5–2 vuotta. Sen jälkeen käynnistettäisiin tavanomainen arviointi- ja valmisteluprosessi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut