Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sipilä ja Risikko nostaisivat Suomen pakolaiskiintiötä

Molempien mukaan Euroopan täytyy luoda yhteisiä pakolaiskäytäntöjä.

Sipilän mukaan Suomen ottamien kiintiöpakolaisten määrää voitaisiin nostaa, jos asiassa saadaan Euroopan laajuinen kokonaisratkaisu. Vesa Moilanen

STT

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja sisäministeri Paula Risikko (kok.) olisivat valmiita nostamaan Suomen pakolaiskiintiötä.

Sipilän mukaan Suomen ottamien kiintiöpakolaisten määrää voitaisiin nostaa, jos asiassa saadaan Euroopan laajuinen kokonaisratkaisu.

– Keskustelussa turvapaikanhakijoista ääripäät ovat saaneet vallan eikä tavallisen suomalaisen mielipide saa sijaa, Sipilä sanoi lauantaina puheessaan keskustan puoluevaltuustolle Tampereella.

Myös Risikko näkee, että yhteisten pakolaiskäytäntöjen luominen Euroopassa on tärkeää.

– Nyt tapahtuu niin paljon, emmekä tiedä mitä tulee tapahtumaan Turkin tilanteessa, Risikko kommentoi lauantaina STT:lle.

– On suuri vaara, että olemme vielä tilanteessa, jossa nämä luvut ovat vasta alkusoittoa ja vain pieni osa siitä, mitä Suomeenkin on tullut.

Risikko on ehdottanut Suomen pakolaiskiintiön nostamista takaisin 1 050:een ensi vuonna. Suomen nykyinen kiintiö on 750.

Hänen mukaansa pakolaiskiintiön nostaminen helpottaisi avun kohdentamista ja auttaisi maahanmuuton hallinnassa.

– Silloin pystyisimme täsmäämään avun juuri heille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

"Sinisilmäinen ei pidä olla"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on tyrmännyt ajatuksen pakolaiskiintiön kasvattamisesta. Hänen mielestään Suomella ei ole varaa nostaa humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia.

– Asiasta ei ole edes keskusteltu, eikä keskustella. Pakolaiskiintiö ei nouse, Terho viestitti STT:lle viime viikolla.

Pääministeri Sipilän mukaan on selvää, että sotaa pakenevia ihmisiä pitää auttaa. Sinisilmäinen ei kuitenkaan pidä olla, sillä kaikilla turvapaikkaa hakeneilla ei ole puhtaat jauhot pussissaan, Sipilä lisäsi.

– Meidän turvallisuustilanteessamme on tapahtunut muutos. Suojelupoliisilla on nyt selvästi enemmän ihmisiä seurattavanaan. Järjen ääni sanoo, että meidän on otettava myös tämä asia tässä kokonaisuudessa huomioon.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut