Oikeusministeriön työryhmä: Tuomioistuinvirasto tulisi sijoittaa pääkaupunkiseudulle

Aikaisemmin esillä ovat olleet Rovaniemi, Kouvola, Vaasa, Joensuu ja Hämeenlinna.

Tuomioistuinvirastosta ovat olleet kiinnostuneita useat kaupungit. Sami Saarenpää

Antti Launonen / Uutissuomalainen

Oikeusministeriön työryhmä esittää, että Suomeen perustetaan tuomioistuinvirasto. Toimikunnan näkemyksen mukaan virasto olisi tarkoituksenmukaisinta sijoittaa Helsinkiin tai muualle pääkaupunkiseudulle.

Virastoa on puuhattu jo pitkään ja siitä ovat olleet kiinnostuneita monet kaupungit. Valmiutensa ovat ilmoittaneet ainakin Rovaniemi, Kouvola, Vaasa, Joensuu ja Hämeenlinna.

Perjantaina esityksensä antanut työryhmä ei tee sijaintipaikasta päätöstä, mutta se antoi näkemyksensä kokonaisesityksessä.

Tuomioistuinvirasto huolehtisi tuomioistuinlaitoksen keskushallintoviranomaisen tehtävistä. Nämä tehtävät siirtyisivät virastolle oikeusministeriöstä.

Viraston keskeisiä tehtäviä olisi huolehtia tuomioistuimia koskevasta kehitys- ja talousarviovalmistelusta, tuomioistuinten toimitilahallinnosta ja tietojärjestelmistä sekä yhteistyössä tuomarikoulutuslautakunnan kanssa tuomareiden koulutuksesta.

Oikeusministeriö lähettää toimikunnan esityksen lausuntokierrokselle kevään aikana. Päätös asian etenemisestä tehdään lausuntokierroksen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut