Etelä-Koreasta tullut kauneuskirurgian näyteikkuna – silmistä poistetaan "mongolipoimu"

Valtaosa leikkauksista tehdään naisille.

Etelä-Koreassa tehdään 1,2 miljoonaa kauneuskirurgista toimenpidettä vuosittain. Jung Yeon-Je / Lehtikuva

STT

Pohjois-Koreassa ei koreilla, mutta etelänaapuri Etelä-Koreasta on kehkeytynyt kauneuskirurgian näyteikkuna. Veitsellä parannellut kasvot ja keho eivät ole enää vain vapaaehtoinen valinta: monen ammatin työpaikkailmoituksissa edellytetään pestattavalta "huoliteltua ja tyylikästä ulkonäköä" – varsinkin naisilta.

Trendiin lähti mukaan myös eteläkorealainen tyttöbändi SixBomb. Yhtyeen kaikki neljä jäsentä kävivät ennen uuden singlen julkaisua isossa leikkauksessa, nenä- ja silmäleikkauksista aina rintojen suurentamiseen implanteilla.

Bändin tuore single kertoo samasta asiasta: Becoming Pretty -kappaleen keskeinen riimi kuuluu "Kaikki seuraavat minua, he tietävät että olen nätti".

SixBombin single on kuin antiteesi Lady Gagan laululle Born This Way. Gagan sanoma "Olen kaunis omalla tavallani, koska Jumala ei tee virheitä" kaikuu ainakin Etelä-Koreassa kuuroille korville.

Silmät uusiksi

Vaikka Etelä-Koreassa on vain 50 miljoonaa asukasta, maassa on planeetan kolmanneksi suurimmat plastiikkakirurgian markkinat. Tuhannet klinikat tekevät siellä yhteensä arviolta 1,2 miljoonaa kauneusleikkausta vuosittain.

Vaikka valtaosa leikkauksista tehdään naisille, myös nuoret miehet ovat yhä useammin valmiita niihin. Etenkin silmäleikkaukset houkuttavat eteläkorealaisia: silmistä poistetaan niin kutsuttu mongolipoimu, minkä jälkeen silmät näyttävät isommilta ja kasvot länsimaalaisemmilta.

"Vastaveto salailulle"

SixBombin päälaulaja Dain paljastaa, että hänen kauneusleikkaukseensa sisältyi jopa poskiluiden kaventaminen. Tällä tavoitellaan pienempien kasvojen vaikutelmaa.

Dain katsoo, että yhtyeelle tehdyn kirurgian julkistaminen on palvelus monille. Ei nimittäin ole harvinaista, että kauneusleikkausta pyritään niiden suosiosta huolimatta Etelä-Koreassakin salailemaan.

– Myös moni julkkis yrittää salata asian. Bändimme halusi kertoa avoimesti nykytodellisuudesta.

Toki kirurgian julkistus on samalla Becoming Pretty -singlen myynnin edistämistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut