Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Risikko: Lontoon iskulla ei vaikuta suoranaisesti Suomeen kohdistuvaan uhkaan

Risikon mukaan Lontoon iskulla ei tiettävästi ole yhteyksiä Suomeen.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.). Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Lontoon eilisellä terrori-iskulla ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole yhteyksiä Suomeen, kertoo sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Risikon mukaan Lontoon isku ei siten vaikuta suoranaisesti Suomeen kohdistuvaan uhkaan.

– Tietysti tätä tietoa koko ajan tarkennetaan ja tämä tarkentuu, kun iskun motiivista saadaan vähän enemmän osviittaa, Risikko sanoo.

Hän kertoo, että Lontoon iskun kaltaisiin tapahtumiin varaudutaan jatkuvasti, mutta mitään uusia päätöksiä ei ole sen vuoksi tehty.

Eilen eduskunnan tiloja vartioi erityinen poliisipartio, mutta Risikon mukaan järjestely on jo purettu. Helsingin poliisin mukaan eduskunnan aluetta valvotaan muutenkin kaiken aikaa.

Risikko sanoo, ettei Lontoon iskun motiivista ole tullut yksityiskohtaista tietoa. Vielä ei esimerkiksi tiedetä, kohdistuiko Lontoon isku erityisesti maan parlamenttiin. Risikon mukaan myös Suomen eduskunnan turvallisuusasiat on hyvä katsoa läpi.

– Aina kun tapahtuu jotain, niin sitten arvioidaan, onko meillä tarvetta muuttaa jotain.

Risikko kuitenkin arvioi, että valtioneuvostossa on jo "valtavan hyvä" henkilönsuojayksikkö. Myös eduskunnassa on omat turvajärjestelynsä ja ainakin hän itse pitää sitä turvallisena paikkana.

– Olen nyt ollut siellä aika monta vuotta ja kyllä koen, että siellä todella ylläpidetään turvallisuutta. Siellä on hyvä järjestelmä ja virkamiehet ovat hyvin turvallisuusorientoituneita.

Myös kansalaisille ministeri lähettää rauhoittavan viestin:

– Ei ole viitteitä siitä, että Lontoon isku jollain lailla nostaisi terrorismin uhkaa Suomessa, Risikko sanoo.

– Mutta totta kai meidän pitää muistaa, että emme ole mikään lintukoto. Kun tapahtuu jotain muissa maissa, niin ollaan herkällä korvalla ja pyritään estämään, että Suomessa ei tapahdu niin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut