Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tämä tiedetään ja tätä ei tiedetä Lontoon hyökkäyksestä

Tässä jutussa kerrotaan kootusti, mitä iskusta tiedettiin keskiviikkona illalla kello yhdeksän aikaan.

Lontoolaisia ja mediaa parveili kaupungin kaduilla keskiviikkoiltapäivänä. Antti Mäntymaa

STT

Lontoossa tapahtui verinen terrori-isku keskiviikkona. Tässä jutussa kerrotaan kootusti, mitä iskusta tiedetään illalla kello yhdeksän aikaan ja mitä vielä on hämärän peitossa.

Tämä tiedetään:

– Hyökkäys alkoi hieman puoli kolmen jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa, kun henkilöauto ajoi ihmisten päälle Westminsterin sillalla. Tämän jälkeen auto törmäsi kaiteisiin ja autosta ryntäsi mies, joka puukotti parlamentin luona poliisia ennen kuin hänet ammuttiin.

– Hyökkäyksessä kuoli ainakin neljä ihmistä. Kuolleiden joukossa ovat hyökkääjä ja puukotettu poliisi. Kaksi muuta kuoli ilmeisesti sillalla.

– Haavoittuneiden vammat vaihtelevat lievistä hengenvaarallisiin. Yksi nainen vedettiin ylös Thames-joesta vakavasti loukkaantuneena.

– Parlamenttitalo suljettiin heti hyökkäyksen jälkeen, eikä sieltä päässyt ulos. Ensimmäisiä ihmisiä päästettiin ulos pari tuntia hyökkäyksen jälkeen, mutta parlamentissa oli runsaasti väkeä vielä iltamyöhällä.

– Ulkoministeriön tai Suomen Lontoon lähetystön mukaan uhrien joukossa ei tiettävästi ole suomalaisia.

Tätä ei tiedetä:

– Epäillystä hyökkääjästä tiedetään hyvin vähän. Sosiaalisessa mediassa levitetyissä kuvissa näkyy parrakas mies, jota ensihoitajat yrittävät elvyttää.

– Ammuttiinko hyökkääjän autoa ennen kuin se pysähtyi ja osui kaiteisiin ? Joidenkin silminnäkijöiden mukaan näin kävi, mutta tätä ei ole vahvistettu.

– Oliko hyökkääjiä enemmän kuin yksi ? Esimerkiksi BBC kertoi illalla nimettömiin poliisilähteisiin viitaten, että poliisilla olisi hallussaan myös toinen mies.

– Mikä järjestö on iskun takana ? Toistaiseksi mikään ryhmittymä ei ole kertonut olevansa tekijä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut