Erdogan vihjaili eurooppalaisten turvattomuuden kasvusta

Erdoganin mukaan eurooppalaiset ja länsimaalaiset eivät voi kävellä kadulla turvassa ja rauhassa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on vihjaillut eurooppalaisten turvattomuuden kasvavan, jos EU jatkaa nykyisenkaltaista toimintaansa.

– Jos jatkatte toimintaanne, pian missään päin maailmaa eurooppalaiset ja länsimaalaiset eivät voi kävellä kadulla turvassa ja rauhassa, Erdogan sanoi puheessaan Ankarassa.

Erdoganin on tulkittu viittaavan, että eurooppalaiset saavat samankaltaisen kohtelun kuten he kohtelevat turkkilaisia ja muslimeja Euroopassa.

Erdogan sanoi, ettei Turkki ole maa, jonka kanssa kannattaa leikkiä, työntää sen ministerit ulos ovesta ja vetää kansalaiset lokaan.

Hänen mukaansa muu maailma tarkkailee nyt Eurooppaa.

 

Taustalla Turkin lähestyvät vaalit

 

Muun muassa Saksan ja Turkin suhteet ovat viime viikkoina viilenneet jäätäviksi AKP:n kampanjoinnista nousseen kiistan takia. Kiista kärjistyi Erdoganin verrattua Saksan toimintaa natseihin sen jälkeen, kun useat saksalaispaikkakunnat olivat peruneet AKP:n tilaisuuksia.

 Maanantaina liittokansleri Angela Merkel varoitti, että turkkilaispoliitikkojen kampanjointi voidaan kieltää kokonaan, jos Erdogan ei lopeta natsipuheitaan.

 Kampanjoinnissa on kyse ensi kuussa Turkissa järjestettävästä kansanäänestyksestä, jossa presidentti Erdogan haluaa kasvattaa valtaoikeuksiaan. Saksassa on yli 1,4 miljoonaa turkkilaista, jotka voivat äänestää.

Euroopan unioni, Saksa ja Hollanti ovat tuominneet Erdoganin toistuvat vertailut natsi-Saksaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut