Levyarvio: Astrid Swan selätti syövän ja teki siitä kauniin teoksen

Astrid Swan

From the Bed and Beyond

Soliti

Arvio: 4/5

Helsinkiläismuusikko Astrid Swan sairastui vuonna 2014 syöpään. Tuolloin vastikään naimisiin mennyt parivuotiaan pojan äiti joutui jättämään keikkailun kesken Astrid 4 -levynsä tiimoilta. Popmusiikin tilalle tulivat rankat syöpähoidot.

From the Bed and Beyond -levyn laulut ovat syntyneet laulajan selätettyä sairauden. Se on teemalevy, joka kertoo todella henkilökohtaisesti syöpään sairastumisesta ja sen kanssa elämisestä, sairauteen liittyvistä tunteista sekä fyysisistä ja henkisistä muutoksista. Albumi on yksi osa laulajan paranemisprosessia ja paluuta normaaliin elämään.

Aiheestaan huolimatta levy ei ole pelkkää synkkyyttä. Tietysti pääpaino on negatiivisissa asioissa ja epämiellyttävissä muutoksissa, mutta kuoleman, pelon ja sairauden lisäksi mukana on toivoa ja valoa. Ilman itsesensuuria kirjoitettujen tekstien ja utuisen kauniiden popsävelmien yhdistelmä on rankka, mutta samalla puhdistava kuuntelukokemus.

Musiikillisesti levy rönsyilee esimerkiksi elektropopin puolelle upeassa A Long Time Running -biisissä, mutta kantavat elementit ovat piano ja Swanin laulu.

Surua tai sairautta ei toivo kenelläkään, mutta Swan on tehnyt vastoinkäymisistään koskettavan kauniin teoksen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut