IS: Koditon helsinkiläismies saa toimeentulotukea sentin kuussa – Kela: "Tämä on vain väliaikaisratkaisu"

Kelan mukaan mies ei ole ainoa, joka on saanut vastaavanlaisen päätöksen.

Toimeentulotuen myöntäminen siirtyi kunnilta Kelan vastuulle vuodenvaihteessa. Risto Aalto

Teemu Rauhala

Kelan erikoinen päätös toimeentulotuen myöntämisestä sai nelikymppisen kodittoman helsinkiläismiehen hermostumaan, Ilta-Sanomat kertoo.

Työmarkkinatukea reilut viisisataa euroa kuussa saava mies oli hakenut Kelalta toimeentulotukea. Keskiviikkona hän sai Kelalta päätöksen, jonka mukaan hänelle myönnettiin perustoimeentulotukea maaliskuusta marraskuuhun yksi sentti kuukaudessa.

Kelan toimeentuloturvaetuuksien osaamiskeskuksen etuuspäällikkö Marja-Leena Valkonen kertoo lehdelle, ettei kyseinen mies ole ainoa, joka on saanut vastaavanlaisen päätöksen. Erikoinen päätös johtuu siitä, että mies tarvitsi maksusitoumuksen muun muassa lääkkeitä varten. Henkilölle ei voida kuitenkaan myöntää maksusitoumusta, jos hän ei ole toimeentulotuen piirissä.

– Tässä täytyy olla taustalla ylijäämäinen laskelma. Toisin sanoen henkilön säännölliset tulot ovat suuremmat kuin menot. Olemme teknisesti tehneet sen niin, että sinne on laitettu menoja sillä tavoin, että laskelma on saatu miinuksen puolelle. Tämä on vain väliaikaisratkaisu, Valkonen sanoo Ilta-Sanomille.

Toimeentulotuen myöntäminen siirtyi kunnilta Kelan vastuulle vuodenvaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.