SDP:n Rinne ihmettelee yhä salkkujen vähentämistä

"Se oli kummallinen ja populistinen idea", oppositiojohtaja sanoo.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne piti ministerien määrän vähentämistä Sipilän hallituksessa populistisena temppuna, joka on nyt kostautunut joidenkin ministerien liian suurena työkuormana. Jussi Nukari / Lehtikuva

Ari Helminen / Uutissuomalainen

Keskustassa on puolustettu tähän saakka ministereiden aiempaa pienempää lukumäärää. Muissa puolueissa asiaan on suhtauduttu kriittisemmin.

– Kokoomuksessa oli sellainen näkemys jo hallitusneuvottelujen aikana, että ministereiden määrä tulee suhteuttaa työkuormaan, ja tällä hetkellä työkuorma on paisunut useilla ministereillä erittäin suureksi, kertoo kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen.

Häkkäsen mukaan ministereiden määrää vähentämällä ei saada parempaa laatua, ja viime kädessä laatu ratkaisee.

Valtiovarainministerinä edellisessä hallituksessa toiminut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo, että ennen vihreiden poislähtöä hallituksessa oli 19 ministeriä. Tämän jälkeen tehtäviä jaettiin.

– Huomasin jo silloin, että kuormitus alkaa tulla liian kovaksi, kun ministeritehtäviä yhdistellään.

Rinne kertoo pitäneensä kummallisena sitä, että oikeusministerin tehtävät yhdistettiin toisen ministerin salkkuun.

– Minusta oli kummallinen idea, että populistisesti lähdettiin siitä, että pistetään hirveän pieni määrä ministereitä ja näytetään ulospäin, että säästetään, mutta se kostautuu monessa muussa asiassa.

Rinne on huolestunut siitä, etteivät ministerit ole aina ehtineet Eurooppa-neuvoston kokouksiin, jotka ovat tärkeitä vaikuttamispaikkoja.

Myös kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) korostaa EU-kokousten merkitystä. Hän näkee kuitenkin asian hieman toisin kuin Rinne.

– Meillä on olemassa valtiosihteereitä ja avustajia, jotka hoitavat kotimaisia tehtäviä, jotta ministerit ehtivät Eurooppa-neuvoston kokouksiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut