Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Wikileaks sanoo paljastaneensa CIA:n hakkerointimenetelmiä

Sivusto on julkaissut lähes 9 000 asiakirjaa.

STT, AFP

Vuotosivusto Wikileaks sanoo paljastaneensa suuren joukon Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n hakkerointivälineitä.

Sivusto on julkaissut lähes 9 000 asiakirjaa, jotka sen mukaan ovat peräisin CIA:sta. Wikileaksin mukaan niistä ilmenee, että CIA on kehittänyt yli 1 000 haittaohjelmaa, joukossa muun muassa viruksia ja troijalaisia. Haittaohjelmien kohteina ovat esimerkiksi iPhone-puhelimet, Android-järjestelmät ja Microsoftin ohjelmat.

Wikileaks sanoo myös, että CIA on onnistunut kiertämään suosittujen viestipalvelujen kuten Whatsappin, Signalin, Telegramin ja Weibon salauksia.

Wikileaksin mukaan CIA pystyy muuttamaan televisioita kuuntelulaitteiksi. Samoin tiedustelupalvelun sanotaan tutkineen mahdollisuuksia hakkeroitua henkilöautojen ja kuorma-autojen ohjausjärjestelmiin, jotta ajokkeja pystyttäisiin ohjaamaan ulkopuolelta.

CIA ei vahvista eikä kiistä Wikileaksin kertomaa eikä kommentoi sitä muutoinkaan.

Wikileaks-sivuston mukaan asiakirjat ovat ilmeisesti kiertäneet entisten Yhdysvaltain hallinnon palveluksessa olevien hakkereiden ja sopimustyöntekijöiden piirissä. Heistä yksi olisi luovuttanut materiaalin Wikileaksille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut