Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tyttöystävänsä murhasta epäilty vangittiin – näytti oikeudessa keskisormea

Poliisin mukaan 18-vuotias epäilty oli estänyt tyttöystävänsä hengityksen kietomalla ilmastointiteippiä tämän pään ympärille.

Poliisi tuo 18-vuotiasta nokialaista miestä, jota epäillään 17- vuotiasta tyttöystävänsä murhasta vangitsemisoikeudenkäyntiin Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Kalle Parkkinen

Mia Peltola, Tarja Repo / STT

Tyttöystävänsä nenän ja suun teippaamisesta epäilty nuori mies piiloutui hupparinsa hupun suojiin oikeudessa tiistaina. 18-vuotias yritti suojautua kameroilta painamalla päätään alas ja peittämällä käsillä kasvojaan. Kun eräs median edustaja meni ottamaan lähietäisyydeltä kuvia, epäilty näytti hänelle keskisormea.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä 17-vuotiaan seurustelukumppaninsa murhasta. Rikoksen epäillään tapahtuneen miehen asunnossa Nokialla.

Epäilty ei vastustanut vangitsemista, mutta asianajaja Jouni Hyvärinen ei kuitenkaan paljastanut, onko tämä myöntänyt epäillyn teon tai nimikkeen. Vangitsemista puitiin suljetuin ovin poliisin pyynnöstä.

– Nyt oli kyseessä vangitsemisoikeudenkäynti, jossa käsiteltiin vain sitä, onko hänet tarpeen vangita vai ei. Häntä ei vielä syytetä mistään. Hän ei vastustanut vangitsemista, mutta se ei vielä tarkoita, että hän hyväksyisi jotain rikosnimikettä, Hyvärinen sanoi.

Myös rikoskomisario Pasi Nieminen oli vaitonainen siitä, mitä mies on virkavallalle puhunut.

– Epäilty on käyttäytynyt asiallisesti kuulusteluissa ja kertonut niissä omia näkemyksiään tapahtuneesta, Nieminen tyytyi kertomaan.

Partio huomasi kengät

Rikostutkintaan johtaneet tapahtumat saivat alkunsa perjantain ja lauantain vastaisena yönä, kun partio sai naapurilta ilmoituksen asunnolta kantautuneesta metelistä. Asunnosta oli ennen poliisin paikalle tuloa kuulunut meteliä pidemmän aikaa ja ehkä myös jonkinlaisia kamppailun ääniä. Varsinaisia avunhuutoja ei tiettävästi kuulunut.

– Poliisilla oli ennakkotieto siitä, että asunnossa on todennäköisesti mies ja nainen, Nieminen kertoi.

Paikka ei ollut virkavallalle entuudestaan täysin tuntematon, sillä poliisi oli käynyt asunnolla edellisellä viikolla.

Epäilty väitti partiolle, ettei asunnossa ole muita. Poliisit eivät uskoneet vaan lähtivät tarkistamaan asuntoa.

– Eteisessä oli kengät, jotka herättivät epäluottamusta kertomukseen.

Tyttöystävä löytyi asunnosta sängyn alle piilotettuna. Tytön pään ympärille oli kiedottu ilmastointiteippiä, eikä hän hengittänyt.

– Teippiä oli suun ja nenän edessä, Nieminen kertoi.

Useampia tuomioita

Partio aloitti tytön elvyttämisen, ja ambulanssihenkilökunta jatkoi avun antamista. Elintoiminnot saatiin käyntiin. Tyttö kuitenkin kuoli maanantaina sairaalassa tulematta tajuihinsa.

Vielä ei tiedetä, kuoliko tyttö tukehtumalla. Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus tehdään keskiviikkona.

Virkavalta ei kommentoi, oliko uhrille tehty muutakin väkivaltaa. Tapahtumiin liittyy alkoholin käyttöä.

– Tapauksen yhteydessä ei ole käytetty mitään astaloita eli aseita, mutta muuten en avaa yksityiskohtia siitä, mitä on tapahtunut. Nämä ovat asioita, joita poliisi edelleen selvittää, Nieminen sanoi.

Pariskunta oli seurustellut kuukausia, mutta tuntenut toisensa vuosia. Paikkakuntalainen tyttö vietti poliisin mukaan miehen asunnolla paljon aikaa.

STT:n tilaamista tuomioista käy ilmi, että mies kuristi ja töni samaista tyttöä viime vuoden alussa. Mies myös löi toista tyttöä nyrkillä nenään. Hän sai 50 päiväsakkoa eli maksettavaa 300 euroa.

Lisäksi epäillyllä on aiempia tuomioita näpistyksistä, yrityksestä viedä toisen pojan kanssa väkivalloin rahaa kolmannelta ja humalassa ajosta viritetyllä, katsastamattomalla mopolla ilman ajo-oikeutta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut