Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ecuadorissa vasemmiston ehdokas voi voittaa presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella

Kisasta on ennustettu tiukkaa ja vaikeasti ennustettavaa.

Lenin Moreno. Juan Cevallos

STT, AFP

Ecuadorissa jännitys tiivistyy presidentinvaalien ääntenlaskennan edetessä. Maassa jännitetään sitä, ratkeaako valinta jo ensimmäisellä kierroksella.

Kun äänistä oli laskettu lähes 82 prosenttia, vasemmiston ehdokkaan Lenin Morenon äänisaalis oli hieman alle 39 prosenttia. Hänen päävastustajansa, konservatiivien Guillermo Lasson äänisaalis oli hieman vajaat 29 prosenttia.

Jotta Moreno voittaisi vaalit ensimmäisellä kierroksella, hän tarvitsee yli 40 prosenttia äänistä sekä 10 prosenttiyksikön johdon lähimpään kilpakumppaniinsa.

Presidentti Rafael Correa ei ole enää ehdolla vaaleissa kymmenen vuoden ja kolmen kauden presidenttiyden jälkeen. Correan perinnön jatkajana on pidetty 63-vuotiasta Morenoa, jota on myös pidetty vaalien ennakkosuosikkina.

Lasso on taas muun muassa uhannut häätää maan Lontoon-lähetystöstä siellä vuosikausia oleilleen Wikileaksin perustajan Julian Assangen.

Toinen kierros järjestetään tarvittaessa huhtikuun 2. päivänä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut