Nuoriso juhli täysillä abiristeilyllä – osa aikoo mennä Jyväskylässä heti baariin

Monelle lukiolaiselle abiristeily on ikimuistoinen kokemus, joka tapahtuu vain kerran elämässä.

Tatu Kuukkanen

Eilen riehakkaissa tunnelmissa olleet abit suuntasivat torstaina päivällä bussilla Helsinkiin. Silja Europa lähti puoli seitsemältä Länsisatamasta kyydittäen abeja ikimuistoisella merimatkalle.

Mukana laivassa olivat kaikki Jyväskylän lukiot lukuun ottamatta Jyväskylän lyseon Viitaniemen toimipisteessä opiskelevia, jotka lähtevät abiristeilylle vasta perjantaina.

Keskisuomalainen tavoitti jyväskyläläisen, Lyseon harjun pisteellä opiskelevan Marin perjantaina, kun risteilyhuumaa oli vielä jokunen tunti jäljellä.

 – Meidän koulusta laivalle lähti toistasataa abia ja itse olen täällä neljän hengen tyttöporukassa. Tosi hauskaa on ollut ja mukavaa porukkaa, hän kertoi.

Todellinen "once in a lifetime" -kokemus

Abiturientin mukaan risteily oli ollut ikimuistoinen ja vastannut hyvin korkealle kohonneita odotuksia. Edes risteilyn korkea hinta ei juhlijoita häirinnyt.

–  Melkein parin sadan euron reissuhan tämä on, että tosi kallis baarireissu kyllä. Vaikka hinta kieltämättä hieman kirpaisi, niin toisaalta on ollut todellinen "once in a lifetime"-kokemus, abiturientti hehkutti.

Vaikka risteilyllä on väkeä kymmenistä Suomen lukioista, pahempia ruuhkia tai muita harmeja ei ollut päässyt syntymään.

–  Ihan ongelmitta sujui ruokailut ja baariin jonotuksetkin, vaikka ihmisiä oli tosi paljon. Hauskinta risteilyllä on ollut ehdottomasti hyvä tunnelma ja juhlahumu, abiturientti kertoi.

JVG kuumensi tunteita

Risteilyn esiintyjänä toimi keskiyöllä esiintynyt nuorison suosikkiyhtye JVG. Lämpötila nousi niin korkeaksi, että monet joutuivat poistumaan pihalle viilentymään. 

–  Baarissa oli keikan aikana niin kuuma, että siellä ei pystynyt olemaan kauaa, mutta oli silti hyvä keikka ja kaikille mieluinen esiintyjä, Mari kertoi.

Tax-free ei myynyt alkoholia

Päivastoin kuin yleensä risteilyillä, abiristeilyllä tax-freestä ei saanut ostettua lainkaan alkoholia menomatkalla. Halpaa juotavaa myytiin vasta paluumatkalla ja abit joutuivat turvautumaan mennessä ainoastaan baarin antimiin.

–  Vedestä piti maksaa baarissa, mikä oli vähän tyhmää. Myös veden ja ruuan saaminen yöllä oli hankalaa, Mari kertoi. 

Entä miten juhlat jatkuvat, kun pääsette takaisin Jyväskylään? Vieläkö tänään värivalojen loisteessa tanssitaan? 

–  Osa aikoo lähteä jatkoille baariin, mutta osa lähtee ihan kotiin nukkumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.