Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Raportti: Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa alkaa epävarmuuden aikakaudella

Suomi ottaa vastaan Arktisen neuvoston kaksivuotisen puheenjohtajuuden toukokuussa.

STT

Suomi saa Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden tilanteessa, jossa yleinen arktinen politiikka on muuttunut aikaisempaa epävarmemmaksi muun muassa talouden ja turvallisuustilanteen osalta, toteaa tuore raportti.

Raportin mukaan arktinen yhteistyö ja kansainvälinen hallinta ovat osoittaneet kriisinkestävyyttä, mutta tulevaisuuden yhteistyötä on vaikeampaa ennustaa länsimaiden ja Venäjän kiristyneiden välien takia.

Suomi ottaa vastaan Arktisen neuvoston kaksivuotisen puheenjohtajuuden toukokuussa. Raportin mukaan haasteena puheenjohtajana toimivalle maalle on varmistaa neuvoston työskentelyn jatkuvuus ja vaikuttavuus. Samaan aikaan puheenjohtajamaan pitää pysyä valppaana ja reagoida Arktisen neuvoston ulkopuolella tapahtuvaan arktiseen ja globaaliin taloudelliseen, poliittiseen, oikeudelliseen sekä ympäristölliseen kehitykseen.

Tiistaina julkistetussa raportissa tarjotaan tutkimustietoa tukemaan Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden valmistelua ja toteutusta, Suomen arktisen politiikan painopisteiden määrittelyä sekä julkista keskustelua arktisen alueen kehityskuluista.

Raportin on tehnyt Lapin yliopiston Arktisen keskuksen, Ulkopoliittisen instituutin ja Suomen ympäristökeskuksen tutkijoiden muodostama konsortio.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut