USA:n puolustusministeri: Yhteistyö Japanin kanssa turvallisuuden kulmakiviä

Mattis vakuutti Japanin pääministerille Shinzo Abelle, että Japanilla on Yhdysvaltain täysi tuki.

Mattis päättää vierailunsa Japanissa lauantaina tapaamalla Japanin puolustusministeri Tomomi Inadan. Franch Robichon / Lehtikuva

STT

Yhdysvaltain uusi puolustusministeri James Mattis kutsuu Yhdysvaltain ja Japanin yhteistyötä "turvallisuuden kulmakiveksi" Itä- ja Kaakkois-Aasiassa.

Mattis päättää vierailunsa Japanissa lauantaina tapaamalla Japanin puolustusministeri Tomomi Inadan. Heidän odotetaan keskustelevan maiden puolustusyhteistyön tiivistämisestä sekä Pohjois-Korean uhkaan vastaamisesta.

Aiemmin perjantaina Mattis vakuutti Japanin pääministerille Shinzo Abelle, että Japanilla on Yhdysvaltain täysi tuki.

Ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan puolustusministeri matkusti Etelä-Koreaan ja Japaniin vakuuttamaan Yhdysvaltojen sitoutumista niiden puolustamiseen presidentti Donald Trumpin huolta herättäneiden kommenttien jälkeen. Trump uhkasi kampanjansa aikaa vetää amerikkalaissotilaita pois Japanista ja Etelä-Koreasta, jos maat eivät lihota puolustusbudjettejaan.

Inada on useaan kertaan todennut julkisuudessa, että Japani kantaa jo vastuunsa yhteispuolustuksen kuluista ja että Yhdysvaltain ja Japanin liitto hyödyttää molempia valtioita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut