Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

UPM kiertää protektionismin muureja

UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kohosi loka–joulukuussa 283 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 247 miljoonasta eurosta.

Pesosen mukaan UPM on sijoittunut tärkeiden markkinoiden sisälle. Markku Ulander

Mikko Isotalo / STT

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen ei ole yhtiönsä kannalta kovin huolissaan protektionismin leviämisestä. Pesosen mukaan UPM on sijoittunut tärkeiden markkinoiden sisälle.

– Usein ajatellaan UPM:n olevan suomalainen yhtiö. Joo, se on juuriltaan ja johdoltaan suomalainen, mutta samalla globaali yhtiö, Pesonen sanoi yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä.

Pesonen luetteli Saksan olevan yhtiön suurin paperintuottaja, ja sellua yhtiö tekee esimerkiksi Uruguayssa. Lisäksi yhtiö on hyvissä asemissa myös Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

– Globaalin yhtiön on helpompi suhtautua protektionismin maailmaan. Se maailma ei toki ole globaalin talouden kannalta hyvä asia, kun se aiheuttaa epätehokkuutta ja epätervettä kilpailua, Pesonen sanoi.

Hän sanoi yhtiönsä kannattavan vapaata kauppaa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on luvannut suosivansa Yhdysvalloissa olevaa tuotantoa. Hän on myös rajoittanut tiettyjen muslimienemmistöisten maiden kansalaisten maahanpääsyä.

– Kannatamme ehdottomasti vapaan kaupan lisäksi sitä, että kaikilla pitää olla samat mahdollisuudet ja oikeudet, Pesonen vastasi maahantulorajoituksista kysyttäessä.

Hän myös muistutti, että protektionismi on edennyt esimerkiksi uusien tuontitullien muodossa jo ennen Trumpin valintaa.

UPM:n hallitus ehdottaa osingon kasvua

UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kohosi loka–joulukuussa 283 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 247 miljoonasta eurosta. Sen sijaan liikevaihto supistui 2,48 miljardiin euroon vuotta aiemmasta 2,57 miljardista eurosta.

Pesonen kuvaili yhtiön koko viime vuotta taloudellisesti ennätykselliseksi. Yhtiön koko viime vuoden vertailukelpoinen liikevoitto nousi toissavuodesta 25 prosenttia noin 1,14 miljardiin euroon.

UPM:n hallitus ehdottaa yhtiön jakavan osinkona 95 senttiä osakkeelta. Vuotta aiemmin yhtiö jakoi 75 sentin osingon.

UPM odottaa, että sen kannattavuus pysyy hyvällä tasolla tänä vuonna. Yhtiö ennakoi kysynnän kasvavan useimmissa liiketoiminnoissaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut