Samsungin uutuuspuhelimen tulo markkinoille viivästyy

Galaxy S8 oli alun perin tarkoitus julkistaa perinteisillä Barcelonan mobiilimessuilla ensi kuussa. Tarkkaa julkistusaikataulua ei ole kerrottu.

Elektroniikkajätti Samsungin uuden Galaxy S8 -älypuhelimen tulo markkinoille viivästyy Galaxy Note7 -puhelimissa havaittujen akkuvikojen vuoksi. Jung Yeon-Je / Lehtikuva

Elektroniikkajätti Samsungin uuden Galaxy S8 -älypuhelimen tulo markkinoille viivästyy Galaxy Note7 -puhelimissa havaittujen akkuvikojen vuoksi, kertoo yhtiön mobiilipuolen johtaja Koh Dong-Jin.

Yhtiö haluaa olla täysin varma uuden lippulaivamallin turvallisuudesta, ennen kuin puhelin tuodaan markkinoille.

Galaxy S8 oli alun perin tarkoitus julkistaa perinteisillä Barcelonan mobiilimessuilla ensi kuussa. Tarkkaa julkistusaikataulua ei ole kerrottu.

Samsungin mukaan Galaxy Note7 -puhelimet ylikuumenivat ja räjähtelivät akuissa ilmenneiden vikojen vuoksi. Yhtiö julkaisi maanantaina tiedustustilaisuudessa selvityksen, jossa avattiin viime elokuussa myyntiin tulleen puhelinmallin ongelmat ja niihin löydetyt syyt.

Samsung testasi itse 30 000 akkua selvitystään varten. Testeissä ilmeni, että ongelman syy oli akkujen rakenneongelma.

– Joissakin akuissa positiiviset ja negatiiviset elektrodit pääsivät koskettamaan toisiaan. Tämä aiheutti akuissa sisäisiä oikosulkuja, summasi Koh.

Samsung yritti korvata puhelimet toisella mallilla, mutta niiden akuissa ilmeni toisenlainen valmistusvika.

Samsung lopetti joulukuussa sekä alkuperäisten että korvaavien Galaxy Note7 -puhelinten valmistuksen ja myynnin. Suomessa ja muissa Pohjoismaissa laite ei ehtinyt tulla virallisesti myyntiin.

Analyytikkojen mielestä Samsung voi toipua imagotappiosta, jos tänä vuonna julkistettava Galaxy S8 lunastaa odotukset.

– Kuluttajilla on tapana antaa anteeksi ensimmäinen virhe, mutta jos tämä tapahtuu uudestaan, Samsungin laatu- ja brändikuvaan jää pysyvä kupru, sanoi tutkimusjohtaja Tom Kang Counterpoint Technology -markkinatutkimusyrityksestä.

 

Hitsausvirheitä

 

Samsung oli tilannut oman selvityksensä lisäksi Note7-puhelinten vikojen testaukset kolmelta riippumattomalta asiantuntijataholta. UL-yhtiön edustaja Sajeev Jesudas sanoi tiedotustilaisuudessa, että akkupulmat syntyivät kolmen eri syyn yhteisvaikutuksena.

– Akun sisäiset eristykset olivat riskialttiin ohuet ja hitsaussaumat olivat liian teräväkulmaisia. Lisäksi havaittiin eristysteipin jääneen joissakin tapauksissa asentamatta.

Exponent-yrityksen Kevin White puolestaan kertoi, että alkuperäisen akun vika oli saatu korjattua myöhemmin syksyllä lanseeratussa korvaavassa Note7-mallissa.

– Valitettavasti korvaavan mallin akuissa kuitenkin ilmeni erilainen valmistusvika, johon liittyi hitsausvirheitä. Myös tämä vika aiheutti oikosulkuja, White kuvaili epäonnisen puhelimen vaiheita.

 

Notkahduksesta jo selvitty?

 

Samsungin lippulaivamalliksi kaavailtu puhelin paljastui viime syksynä vaaralliseksi. Laitteen akku kuumeni liikaa, ja puhelin saattoi syttyä tuleen. Miljoonia kappaleita jouduttiin vetämään pois markkinoilta, ja monet lentoyhtiöt kielsivät tuomasta puhelinta lennoille.

Samsungin Koh Dong-jin ilmoitti yön tiedotustilaisuudessa, että 96 prosenttia myydyistä Note7-puhelimista on palautettu takaisin valmistajalle. Hän luonnehti tätä takaisinvedolle hyväksi tulokseksi.

Samsungin tulos notkahti viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä liki 30 prosenttia. Viimeisellä vuosineljänneksellä jättiyhtiön liikevoitto kuitenkin kasvoi alustavien laskelmien mukaan peräti 50 prosenttia. Loppuvuoden voittojen kasvua siivitti muistikorttien ja älypuhelinnäyttöjen hyvä myynti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut