Keskustan Anttila haluaa Sipilälle työrauhan

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kummeksuu Anttilan työrauhavaatimuksia.

Tuomas Savonen / STT

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) jääviyskysymykset pitää selvittää, mutta pääministerille on myös annettava työrauha, vaatii kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).

Anttila sanoo olevansa vakuuttunut, että Sipilä toimii rehellisesti ja että tämän päämääränä on Suomen pelastaminen.

Anttilan mukaan tiedotusvälineillä on ironinen, osin jopa pilkkaava ja halveksuva suhtautuminen yhteiskunnan vastuullisiin toimijoihin. Tästä olisi hänen mielestään päästävä pois.

– Juha Sipilä teki merkittävän taloudellisen uhrauksen luopuessaan hyvin menestyneestä yritystoiminnastaan ja lähtiessään pelastamaan isänmaatamme konkurssilta, Anttila kirjoittaa tiedotteessaan.

Hän kertoo saaneensa ihmisiltä paljon palautetta, jossa on kyllästytty median toimintaan.

– Pääministeri Sipilän käsittelyä mediassa monet kansalaiset pitävät tarkoituksellisena ajojahtina ja kiusaamisena.

– Onko kyseessä jonkinlainen vastaisku, on pakko kysyä keskustelua seuratessa. Oliko väärin, että pääministeri vaati itselleen oikeutta tulla kuulluksi jääviyttään koskeneessa Ylen uutisoinnissa? Anttila kysyy.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kummeksuu Anttilan työrauhavaatimuksia.

– Erikoinen mediakäsitys politiikassa vaatia "työrauhaa". Putinilla on työrauha. Olkaamme iloisia, että meillä on lehdistönvapaus ja demokratia, Niinistö kirjoitti Twitterissä.

Konkarit kommentoivat

Myös toinen keskustakonkari, kansanedustaja Seppo Kääriäinen on asettunut puolustamaan Sipilää.

Kääriäinen korostaa, että pääministeriä koskevat esteellisyysväitteet on selvitettävä perin juurin. Kohussa ei hänen mukaansa ole kuitenkaan kyse pelkästään pääministerin mahdollisesta jääviydestä.

– Jääviysväitteiden varjossa pääministeriä hakataan poikkeuksellisen lujaa myös sillä tavoitteella, että hän kaatuisi ja hänen myötään koko hallitus. Voi puhua ajojahdista, Kääriäinen kirjoitti blogissaan Suomenmaassa.

– Odotellaan nyt oikeusviranomaisten kannanottoja Sipilän jääviyksiin, rauhoitutaan olennaisen äärelle ja pannaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

Myös Niinistön johtamien vihreiden riveistä on kuultu median toimintaa kritisoivia kommentteja. Puolueen veteraanivaikuttajan Osmo Soininvaaran mielestä viimeaikainen kohu Chempolis-yrityksen mukanaolosta Sipilän vienninedistämismatkalla Intiaan on ollut "turha, typerä ja vastenmielinen".

Soininvaara muistuttaa, että Sipilän lasten osittain omistaman Chempoliksen Intian-kauppa oli allekirjoitettu jo ennen vienninedistämismatkaa.

– Aivan tyhjästä tehty skandaali, Soininvaara kirjoitti blogissaan perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.