Äänestäjät voivat luopua puolueuskollisuudesta, jos hyvä tyyppi löytyy

Kokoomuksen, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajakunta korostaa keskimääräistä enemmän oikeaa puoluetaustaa.

STT

Hyvän kunnanvaltuutetun pitää olla erottuvan itsenäinen ja ajaa koko kunnan etua. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön haastattelututkimuksesta. Kansalaisten kannat hyvästä valtuustoehdokkaasta eivät ole olennaisesti muuttuneet vuodesta 2012.

Lisäksi hyvä valtuutettu pitää aktiivisesti yhteyttä äänestäjiinsä ja ajaa määrätietoisesti näiden etuja. Puolueuskollisuudesta kuntavaaleissa voidaan tinkiä, jos löytyy hyvä tyyppi, jolla on runsaasti kokemusta kunnallispolitiikasta.

Keskustan kannattajien listalla kärkipäähän kipuaa aktiivinen yhteydenpito omiin äänestäjiin vaalien välillä. Keskustalaiset ja perussuomalaiset korostavat ehdokkaan merkitystä. Kokoomuksen, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajakunta korostaa keskimääräistä enemmän oikeaa puoluetaustaa. Kokoomuslaisille ja vihreille on tärkeää myös ehdokkaan korkea koulutus.

Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1 046 viime vuoden marraskuussa. Vastaajat edustavat Suomen 18-75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.