Poliisi julkaisi uuden videokanavan lapsille ja nuorille

Projektin avulla poliisi pyrkii tavoittamaan lapsia ja nuoria.

Poliisitube näyttää tältä. Poliisi / Lehtikuva

STT

Poliisi on julkaissut uuden videokanavan Poliisituben. Youtubesta löytyvällä kanavalla julkaistaan ohjelmaa lapsille ja nuorille. Poliisin mukaan kanavan on tarkoitus olla ennaltaehkäisevä ja informatiivinen, mutta myös tunteita herättävä.

Kanavalla on myös videoita liikenteeseen ja oman turvallisuuden parantamiseen liittyen. Aiheina liikennevideoissa ovat muun muassa lumimyräkkä, ajonopeudet, rengasratsia ja segway-tyyppiset sähköiset kuljettimet.

Poliisitubessa on myös toistakymmentä videobloggaavaa poliisia eri puolilta Suomea. Poliisin mukaan tarkoituksena on lisätä viranomaistoiminnan läpinäkyvyyttä ja tuoda poliisia entistä helpommin lähestyttäväksi.

Poliisitubessa julkaistaan tammi-kesäkuun aikana ainakin sata videota. Osa ohjelmista on tekstitetty ja puhuttu myös ruotsiksi. Videokanavan nuorten ohjelmat on toteutettu yhteistyössä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa.

Kanavan julkistamispäivänä poliisi haluaa herättää keskustelua erityisesti vihapuheesta. Poliisihallituksen asiantuntijat vastaavat kysymyksiin Facebook- ja Twitter -profiileissa tänään perjantaina kello 15–17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.