Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

MT:n kysely: Nato-jäsenyyden vastustus väheni – enemmistö vastustaa silti

Kyselyn mukaan joka neljäs vastanneista kannattaa jäsenyyttä.

Yhdysvaltain sotilaskalustoa purettiin laivasta Saksan Bremerhavenissa 6. tammikuuta. Patrik Stollarz / Lehtikuva

STT

Suomessa enemmistö vastustaa edelleen Nato-jäsenyyttä, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä. Samalla kuitenkin jäsenyyden hakemisen vastustaminen on vähentynyt ja epävarmuus kannasta lisääntynyt.

Kyselyn mukaan joka neljäs vastanneista kannattaa jäsenyyttä. Lähes joka toinen on asiasta eri mieltä. Jäsenyyden hakemista kannattavien osuus oli sama kuin se on ollut eri tahojen tekemissä kyselyissä puolentoista vuoden aikana. Sen sijaan niiden määrä, jotka eivät halua Nato-jäsenyyden hakemista, pieneni kymmenkunta prosenttiyksikköä lehden mukaan.

Vastanneista kokoomuksen kannattajista reilu 60 prosenttia toivoo jäsenyyden hakemista. Kyselyyn vastanneista keskustan, perussuomalaisten ja SDP:n äänestäjistä jäsenyyden hakemista toivoo enintään 30 prosenttia. Lehden mukaan keskustalaisten kanta on pysynyt vakaana, mutta SDP:n ja perussuomalaisten kannattajat ovat liukumassa Naton suuntaan. Vähiten jäsenyys sai kyselyssä kannatusta vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjien keskuudessa. Heistäkin tosin yhä useampi on epävarma kannastaan.

Gallup Elintarviketieto kysyi loppiaisviikonloppuna reilun tuhannen ihmisen kantaa asiasta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut