Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trollasiko lääketieteen tohtori HS:n mielipidepalstaa?

Markus Sormaala kirjoitti Helsingin Sanomiin mielipidekirjoituksen, jonka mukaan kulttuurimme opettaa tytöt nirsoiksi kumppanin etsinnässä.

Helsinkiläinen lääketieteen tohtori Markus Sormaala kirjoitti Helsingin Sanomiin mielipidekirjoituksen, jonka mukaan kulttuurimme opettaa tytöt nirsoiksi kumppania etsittäessä. Teksti levisi laajalti sosiaalisessa mediassa. Sormaala kirjoitti myöhemmin Facebookiin aloittaneensa trollaamisharrastuksen Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Markus Sormaala, oliko kirjoituksesi trollaamista?

– Olihan se vähän joo. Trollaamisen ja vakavasti kirjoittamisen raja on häilyvä. En sitä kirjoittaessani erityisesti miettinyt lähteväni trollaamaan, mutta kyllähän siinä vähän sellaista trollaamisen makua on. En osaa vastata tähän kysymykseen kyllä tai ei. Onhan siinä kirjoituksessa jotain totuutta, mutta onhan siinä myös hyvin provosoivia kommentteja ja näkökulmia.

– Facebook-sivullani leimasin tekstin trollaamiseksi, jotta sitä ei aivan liian tosissaan otettaisi. En kirjoittaessani miettinyt tekstin olemusta sen syvällisemmin.

Onko Helsingin Sanomien tietoinen linjaus julkaista aiempaa provosoivampia tekstejä, mielipidetoimituksen toimittaja Markku Rönty?

– Julkaisemme niitä kirjoituksia, mitä meille tulee. Tietoista linjausta ei ole. Ihmissuhteet kiinnostavat lukijoita aina.

Perustuvatko julkaisupäätöksenne tutkimukseen vai päätättekö niistä fiilispohjalta?

– Muutaman kollegan kanssa teemme päätökset oman harkintamme mukaan. Kukaan ei tule sanomaan, mitä pitäisi tehdä. Yritämme tehdä kiinnostavaa palstaa. Toiset aiheet nousevat enemmän esille kuin toiset.

Miten varmistatte, että kirjoitus ei ole trollaamista?

– Kyllähän siinä alkaa hälytyskellot soida, kun näemme sellaisen kirjoituksen. Esimerkiksi Sormaala lähetti meille tekstin omalla nimellään ja toimituksen edellyttämillä yhteystiedoilla. Tämähän on ihan hyvä ja perusteltu mielipidekirjoitus.