YK:n tuleva pääsihteeri tahtoo tavata Trumpin mahdollisimman pian

Portugalin entinen pääministeri Guterres nousee YK:n pääsihteeriksi eteläkorealaisen Ban Ki-moonin tilalle tammikuun ensimmäinen päivä.

STT

YK:n pääsihteeriksi nouseva Antonio Guterres sanoo haluavansa tavata Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin niin pian kuin mahdollista.

Guterres sanoo haluavansa aloittaa rakentavan dialogin Yhdysvaltain uuden hallinnon kanssa.

Guterres tapasi jo viime kuussa Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Guterres kuvaili portugalilaiselle tv-kanava SIC:lle tapaamistaan Putinin kanssa erinomaiseksi ja sanoi toivovansa, että vastaava onnistuu myös Trumpin kanssa.

Portugalin entinen pääministeri Guterres nousee YK:n pääsihteeriksi eteläkorealaisen Ban Ki-moonin tilalle tammikuun ensimmäinen päivä.

Trump on aiemmin sanonut, että Yhdysvaltain politiikka YK:ssa muuttuu hänen presidenttikaudellaan. Trump vihjasi linjanmuutoksista sen jälkeen, kun Yhdysvallat ei estänyt Israelin siirtokuntarakentamisen lopettamista vaatineen päätöslauselman läpimenoa YK:n turvallisuusneuvostosta.

Myös Trumpin skeptinen suhtautuminen ilmastonmuutokseen on herättänyt spekulaatiota siitä, millaista politiikkaa Yhdysvallat tulee hänen kaudellaan YK:ssa ajamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.