Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköä nettotuotiin Suomeen enemmän kuin koskaan

Energian kokonaiskulutus nousi tammi–syyskuussa kolme prosenttia.

Sähköä nettotuotiin Suomeen tammi–syyskuussa enemmän kuin koskaan, kertoo Tilastokeskus. Nettotuonti kasvoi aikavälillä 15 prosenttia vuotta aiemmasta. Sen osuus sähkön kokonaiskulutuksesta oli 23 prosenttia. Sähkön nettotuonnilla tarkoitetaan sähkön tuonnin ja viennin erotusta.

Ennakkotietojen mukaan energian kokonaiskulutus kasvoi tammi–syyskuussa kolme prosenttia 985 petajouleen vuotta aiemmasta. Kasvuun vaikutti viime vuotta kylmempi sää. Sähkön kulutus kasvoi niin ikään kolme prosenttia 62 terawattituntiin. Samaten energia-sektorin hiilidioksidipäästöt nousivat kolme prosenttia.

Polttoaineista eniten kasvoi puupolttoaineiden kulutus, kahdeksan prosenttia. Hiilen kulutus kasvoi viisi ja öljyn kolme prosenttia. Sen sijaan maakaasun kulutus väheni 12 ja turpeen kymmenen prosenttia.

Polttoaineista suurin osuus energian kokonaiskulutuksesta oli puupolttoaineilla, 27 prosenttia. Öljyn osuus oli 24 ja ydinenergian 18 prosenttia. Muut jäivät vähemmän tai enemmän alle kymmeneen prosenttiin.