Kalmari Kiinasta: Suomi saa pandoja ensi vuonna

Ähtärin eläinpuisto on saamassa pandapariskunnan Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlavuonna.

Uhanalaisia pandoja lainataan ulkomaisiin tarhoihin 10 -15 vuoden sopimuksilla. Nina Jaatinen

Satu Kakkori

Kiinassa parhaillaan vieraileva Kansanedustaja Anne Kalmari(kesk.) kertoo saaneensa kauan odotetun vahvistuksen: Kiinan metsähallinto luovuttaa Ähtärin eläinpuistoon sijoitettavaksi jättiläispandoja.

– Saimme presidentin luvalla kertoa, että ensi vuonna, kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, Kiina luovuttaa Suomelle ystävyyden eleenä pandoja, kertoo Kalmari Keskisuomalaiselle.

Kalmari osallistuu parhaillaan eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan vierailulle Pekingissä ja Shanghaissa. Valiokunta tapasi myös pandoista vastaavan metsähallinnon varaministeri Chen Fengxuenin, jonka kanssa asialistalla päällimmäisinä olivat metsätalouskysymykset. Pitkään neuvotteluissa edennyt panda-hanke tuli ekstrapallona keskustelulistalle. Kalmari ei halua viedä kunniaa muiden valmistelemasta ja neuvottelemasta hankkeesta, mutta iloitsee sen onnistumisesta.

– Kyllä tämä on 99,9 prosenttisesti varmaa, sanoi Kalmari.

Kiina tekee 10–15 vuoden sopimuksia tarhapandojen lainaamisesta ulkomaisiin tarhoihin ja neuvottelut käydään aina valtiollisella tasolla. Ähtäri Zoo:ssa on suunnitelmat valmiina korkeatasoisen pandatarhan rakentamiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut