Äänekosken vesikriisi viimein hellittämässä? Klooraus lopetetaan, suurin osa sairastuneista tavoitettu

Alkueläintartunnan saaneiden määrä on kuitenkin edelleen kasvanut.

Talousvesi kehotetaan edelleen keittämään. Tiina Mutila

Liisa Niemi

Äänekosken eteläosissa vesiepidemian aiheuttamia Dientamoeba fragilis-tartuntatapauksia on varmistunut jo 93 kappaletta. Negatiivisia tuloksia on yhteensä 354.

Laukaan ympäristöterveydenhuollon mukaan on todennäköistä, että hoitoa vaativat potilaat on nyt pääosin tavoitettu.

Äänekosken terveyskeskus on kerännyt kuukauden ajan potilasnäytteitä ja laboratoriolähetteitä on annettu yli 500 henkilölle. Yhteydenottojen määrä epidemiapalvelupisteeseen on vähentynyt huomattavasti ja palvelupisteen toiminta lopetetaan. Jatkossa yhteyttä ottavat potilaat ohjataan normaalin hoidontarpeen arvion kautta vastaanotolle. Oireettomia henkilöitä ei ole tarpeen tutkia.

Vesiverkoston klooraus lopetetaan maanantaina 5. joulukuuta. Veden keittokehotus on kuitenkin edelleen voimassa Kolunpohjantieltä Hietaman ja Parantalan suuntaan olevalla alueella. Keittokehotuksen purkamisesta tiedotetaan erikseen kun koko alueelta kerätyistä näytteistä on saatu kolme puhdasta näytesarjaa.

Terveyskeskus, THL ja infektiolääkärit tarkentavat vielä sairastuneiden hoidon onnistumisen kontrollointia, ja kontrollinäytteenottoa. Tarvittavista toimenpiteistä ja muusta jälkihoitoon liittyvästä tiedotetaan myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut