Puolet tanskalaisnuorista kopioi elokuvia laittomasti

Lailliset jakelukanavat eivät kelpaa nuorille.

Laillista television katsomista. Matti Salmi

Timo Riistaniemi

Vaikka elokuvien ja tv-ohjelmien levityksessä on useita laillisia jakelukanavia - Netflix, HBO, Viaplay, iTunes - kopioi 49 prosenttia 15–25-vuotiaista tanskalaisnuorista laittomasti niin tv-ohjelmia kuin elokuviakin. Nuoret toki käyttävät myös laillisia tallennuksia, mutta keskimäärin kerran kuukaudessa kolmasosa tanskalaisnuorista päätyy piraattimarkkinoille.

1 506 tanskalaiselle tehdyssä kyselytutkimuksessa havaittiin, että monet vanhemmat tietävät vallan hyvin, että heidän lapsensa imuroivat laittomia sisältöjä netistä.

Elokuva-ala on taistellut piratismia vastaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Esimerkiksi viime vuonna saatiin 20 suosituinta piraattisivustoa suljettua. Tanskalaisten harrastama piratismi väheni lyhyessä ajassa noin 40 prosentilla.

Vastaiskuna Tanskan elokuva-ala aloittaa perinteellisen suuren valistuskampanjan teemalla Os der elsker film, vapaasti suomennettuna Me, jotka rakastamme elokuvaa.

Elokuva-ala pohdiskelee Politikenin mukaan myös omia käytäntöjään. Hintasuhteet ovat pielessä: se, että elokuvan vuokraaminen maksaa jopa kolmasosan elokuvakopion myyntihinnasta, ei ole omiaan vähentämään houkutusta piratismiin.

Lähde: Politiken

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.