Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veteraanijärjestöt keräävät rahaa: pienituloisille veteraaneille 10 000 taksimatkaa

Iäkkäiden veteraanien kuljetustarve kasvaa, mutta mahdollisuudet kulkemiseen pienenevät, veteraanijärjestöt muistuttavat.

Veteraanijärjestöt aloittavat rahankeräyksen, jonka tavoitteena on maksaa pienituloisille veteraaneille 10 000 taksimatkaa.

– Pienimmillään veteraanin eläke on reilu 900 euroa kuukaudessa. Veteraanin omavastuu edestakaisesta taksimatkasta esimerkiksi apteekkiin tai terveyskeskukseen on 50 euroa, veteraanijärjestöt perustelevat.

Sotaveteraaneja on elossa noin 20 000. Rintamaveteraaniliiton, Suomen sotaveteraaniliiton ja Sotainvalidien veljesliiton tämänhetkisellä varallisuudella olisi kustannettu yksi taksimatka jokaiselle elossa olevalle veteraanille. Siksi järjestöt järjestävät yhteisen keräyksen Sotiemme Veteraanit -tunnuksella.

Iäkkäät veteraanit tarvitsevat yhä enemmän kuljetusapua, eikä kaikilla veteraaneilla ole enää ajokorttia, liitot muistuttavat.

Mahdollisuus liikkumiseen tukee myös henkistä hyvinvointia, liitot muistuttavat.

– Reissu on veteraanille aina myös sosiaalinen tapahtuma, kun he pääsevät välillä ulos liikkumaan ja rupattelemaan kaupan kassan tai taksikuskin kanssa. Usein liikkumisen vaikeudet hankaloittavat myös ruokailun mahdollisuuksia, kun kauppaan tai lounasravintolaan ei enää pääse ja ateriapalvelujen tarve kasvaa joukon ikääntyessä. Ruoanvalmistus kotioloissa vaikeutuu ja eläke ei riitä lounasravintoloissa ruokailuun, veteraanijärjestöt muistuttavat.

Sotiemme Veteraanit -tunnusta käytetään veteraanijärjestöjen yhteisissä rahankeräyksissä.