Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisin suojelussa olevan Lars Vilksin teos tuhoutui osittain tulipalossa

Vilks pitää tulipaloa tahallaan sytytettynä.

Islamia satirisoivista piirustuksistaan tunnettu ruotsalainen taiteilija Lars Vilks. Lehtikuva / Vesa Moilanen

STT

Ruotsalaistaiteilija Lars Vilksin taideteos on tuhoutunut osittain tulipalossa. Asiasta kertovat muun muassa Svenska Dagbladet ja  Dagens Nyheter. Vilks uskoo, että useista torneista koostuvaa Nimis-veistosta eilen kurittanut palo sytytettiin tahallaan.

– Itsestään syttymisen voi sulkea pois. Tarvitaan paljon bensiiniä, että tornit syttyvät tuleen. Siihen tarvitaan myös useita ihmisiä. Jo bensiinin kantaminen on iso työ, Vilks kertoo Dagens Nyheterille.

Yksi teoksen torneista tuhoutui tulipalossa kokonaan, pelastuslaitos kertoo Svenska Dagbladetille. Muut tornit kokivat vähäisempiä tuhoja. Vilksin mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Nimis on tulessa.

Veistos sijaitsee Kullabergin luonnonsuojelupuistossa Skånessa.

Vilks on ollut poliisin suojelussa vuodesta 2007, jolloin useat ruotsalaislehdet julkaisivat Vilksin piirustuksia, joissa profeetta Muhammad esitetään liikenneympyräkoirana. Samana vuonna terroristiverkosto al-Qaidaan yhdistetty islamistisivusto lupasi palkkion Vilksin tappamisesta. Vilks onkin yritetty tappaa useasti.

Suomessa asiasta kertoivat Yle ja Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut