Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lehdet: Supon päällikön mukaan Suomen tiedustelu on kestämättömällä pohjalla

Turvallisuustilannetta ovat viime vuosina kiristäneet tilanne Itämeren ja Ukrainan alueella sekä Syyrian ja Irakin sodat, Antti Pelttari arvioi.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoo turvallisuustilanteen muutoksen olleen viime vuosina merkittävin supon historiassa. Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Suomen tiedustelu on kestämättömällä pohjalla, arvioi suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Ilkalle ja Pohjalaiselle. Hänen mukaansa tiedustelu vaatii pikaista panostusta.

Pelttari sanoo, että turvallisuustilanteen muutos on ollut viime vuosina merkittävin supon 67-vuotisessa historiassa. Keskeiset syyt muutokseen ovat kiristynyt tilanne Itämeren ja Ukrainan alueella sekä Syyrian ja Irakin sodat.

Pelttarin mielestä armeijalla on keinot vastata uhkiin, samoin poliisi on Suomessa yksi maailman tehokkaimpia. Puolustuksen pahimmat aukot löytyvät hänen mukaansa tiedustelusta.

Valmisteilla oleva laki antaisi supolle toimivaltuudet siviilitiedusteluun sekä toimimiseen ulkomailla ja tietoverkossa.

- On täysin selvää, että meillä täytyy olla oma kyky havaita Suomeen verkon kautta kohdistuvia hyökkäyksiä, Pelttari sanoo.

Supon päällikön mukaan laki parantaisi etenkin terrorismin torjumiseksi tehtävää työtä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut