Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Guardian: Brexit näkyy seksuaalivähemmistöihin kohdistuvien rikosten tilastoissa

The Guardianin mukaan viharikokset ovat lisääntyneet 147 prosentilla.

Lontoon keskustassa järjestettiin Pride-kulkue kesäkuussa. HAYOUNG JEON / EPA

Iida Tiihonen

The Guardianin mukaan seksuaalivähemmistöihin kohdistuvien viharikosten määrät ovat nousseet huimasti Britanniassa Brexit-äänestyksen jälkeen.

Seksuaalivähemmistöihin kohdistuneita viharikoksia tehtiin heinä-, elo- ja syyskuun aikana 147 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona. Tilastosta tiedotti seksuaalivähemmistöjen väkivaltaa vastustava hyväntekeväisyysjärjestö Galop.

Myös Britannian poliisin tilastot ovat The Guardianin mukaan jo aiemmin vahvistaneet, että viharikokset ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun britit äänestivät EU-eron puolesta. Viharikokset ovat kohdistuneet erityisesti etnisiin vähemmistöihin ja ulkomaalaisiin, nyt havaittiin piikki myös seksuaalivähemmistöihin kohdistuneiden rikosten kohdalla.

The Guardianin mukaan maan sisäministeriö julkistaa maanantaina raportin viharikoksista, jossa otetaan huomioon myös Brexitin jälkeinen piikki tilastoissa.

Galopin kyselyn mukaan neljä viidestä seksuaalivähemmistöön kuuluvasta on joutunut viharikoksen uhriksi elämänsä aikana. Verkkokyselyssä ei määritelty tarkemmin sitä, mitä viharikoksella tarkoitetaan, koska sille ei Galopin mukaan ole olemassa vakiintunutta määritelmää. Kyselystä kävi ilmi, että vastaajat olivat kokeneet esimerkiksi väkivaltaa, uhkailua ja solvauksia.

Kyselyyn vastasi yhteensä 467 seksuaalivähemmistöön kuuluvaa brittiä.

Lähteet: The Guardian, Galop

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut