Arvio: Soul-laulaja Mikko Pettisen äänessä on särmää, jota tyylilaji tarvitsee

Mikko Pettinen & Happy People

Nothing Can Stop My Spirit

Groovy Records

Arvio: 4/5

Soul-laulaja Mikko Pettinen ja yhtye Happy People tekevät musiikkia, jolla kannattaa aloittaa aamu. Ensitahdeista kuulee, että nyt ovat ammattilaiset työssä. Happy People Theme herättää torvien töräyksillä ja Stevie Wonderin tapainen hauska irrottelu tuo energiaa. Sitä seuraava Summer Love on groovailua mansikkaviinin, valoisien iltojen ja hyvän seuran tunnelmissa.

Albumille on lisätty DVD, joka sisältää sanoitukset ja videot kappaleiden levytyssessioista. Lisä on oikeastaan hieman turha ja teknisesti jo vanhanaikaistuva: muutama video olisi riittänyt ja sanat kotisivuilta tai kansilehtiöstä. Hyvä musiikki puhuu puolestaan ja kannattaa tukeutua siihen.

Aina välillä käy myös mielessä, jääkö Pettisen laulu muun kovaäänisen jamittelun alle. Äänessä on kuitenkin särmää, jota tyylilaji tarvitsee, eikä se ole liian hento. Rehevän soul-, funk- ja jazzalbumin kulmakiviä on Waiting (For My Change). Gospellaulaja Hanna-Maria Heleniuksen muheva soul mama -ääni sytyttää koko kappaleen.

Myös uusi sovitus Stand By Me -klassikosta vaskisooloineen ei ole liikaa, vaan juuri sopiva. Siihen herkkuun levyn olisikin voinut päättää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut