Pale and the Roots of Love: Personal Contact

Pentti Ronkanen

Pale and the Roots of Love

Personal Contact

Presence Records

Arvio: 3/5

Harmonikkamies Pale Saarinen on hurahtanut totaalisesti Jimi Hendrixin musiikkiin. Viime vuonna Saarinen julkaisi lyhykäisellä Hendrix Rhapsody -levyllä omat versionsa viidestä Jimin klassikosta, apunaan muun muassa Marzi Nyman, Anssi Nykänen sekä joukko jousi- ja puhallinsoittajia.

Nyt Saarinen jatkaa tiiviimmän orkesterin kanssa, jossa Nykänen on edelleen mukana, mutta Nymanin tilalla kitaraa soittaa Tuomas Metsberg.

Saarinen on lähtenyt tekemään Jimi Hendrixin musiikkia rohkeasti omakseen. Ensinnäkin kitara ei ole pääroolissa, vaan harmonikan ja kosketinsoitinten rinnalla ja takanakin. Toiseksi: orkesterin laulaja on Reeta Vestman, joka tulkitsee Hendrixiä lähes kliinisen puhtoisella äänellä. Jimin kitaranerouteen ja mureaan lauluun otetaan siis tietoisesti etäisyyttä.

Laulun tavanomaisuuteen suurin innostus myös karisee, eivätkä Saarisen uudet sovitukset kaikesta monipuolisuudestaan huolimatta muutenkaan vastaa niitä odotuksia, joita vuoden takainen Hendrix Rhapsody nostatti. Onneksi tuo 15-minuuttinen on mukana tämän pitkäsoiton komeana bonuksena.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut