Tehyn hallituksen puheenjohtaja: "Hoitsukuva asiaton eikä lainkaan hauska"

Lääkäri ja potilas olivat kuvassa asiallisina valokuvina, mutta sairaanhoitaja oli minihameinen, vahvasti meikattu ja runsasrintainen hahmo. Tuula Puranen

Jaakko Kinnunen

Vähäpukeista ja vahvasti meikattua naishoitajaa esittävä piirroskuva on nostattanut perjantain ja lauantain aikana kohun. Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo pitää pornahtavaa hoitsukuvaa asiattomana.

– Eihän se sopivaa ole esittää tuollaisia kuvia. Tämä voi kuvastaa myös asenteita, joita hoitajiin yhdistetään, Vesivalo toteaa.

Naishoitajaa esittävä seksuaalisväritteinen piirroskuva kuului Pihlajalinna-konsernin sairaalatoiminnan liiketoimintajohtaja Ville Remeksen esitelmään. Remes esitelmöi perjantaina Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä Suomen ortopediyhdistyksen kevätkokouksessa.

Kuvassa näkyi myös potilaan ja lääkärin kuvat, mutta asiallisina, normaaleina versioina.

– Kuva ei minun mielestäni mene huumorin piikkiin. Asiallisella luennolla kaikkia ammattikuntia täytyy kunnioittaa. Jos asiallista kuvamateriaalia on hankalaa löytää, niin esimerkiksi meidän nettisivuilta löytyy kyllä asiallisia ja hoitajan ammattia kunnioittavia kuvia, Vesivalo toteaa.

Tehy on sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö. Tehyssä on 160 000 jäsentä, joista noin 25 000 on opiskelijoita. Jäsenistä naisia on 93 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut