Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Halla-aho haluaa Suomeen hätäpykälät tukkimaan maahantuloa

Halla-aho ottaisi mallia Norjasta, Tanskasta ja Itävallasta.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho haluaa Suomeen hätätilapykälät tukkimaan maahan pyrkimistä.

Halla-ahon mukaan Suomi luo itselleen taloudellisia, sosiaalisia ja poliittisia ongelmia päästämällä maahan suuren määrän ihmisiä, jotka eivät hänen mukaansa koskaan integroidu millään mielekkäällä mittarilla suomalaiseen yhteiskuntaan.

Halla-aho ottaisi mallia Norjasta, Tanskasta ja Itävallasta, jotka ovat tiukentaneet tai tiukentamassa lainsäädäntöään.

Tällöin olisi mahdollista käännyttää toisesta EU-maasta saapuvia turvapaikanhakijoita.

– Sanomattakin on selvää, että juuri tällaista mahdollisuutta Suomi olisi tarvinnut viime syksynä Ruotsin vastaisella rajallaan, Halla-aho sanoo. Hän esiintyi tänään perussuomalaisten tilaisuudessa Helsingissä.

Halla-aho ennakoi ongelmia, mikäli Tanska ja Ruotsi marraskuussa lopettavat henkilöliikenteen kontrollin rajoillaan. Tällöin viimevuotinen tilanne voi toistua Torniossa.

Hän kannustaa Suomen kannalta haitallisen maahanmuuton määrän saamista mahdollisimman pieneksi.

– Mikään maa ei kilpaile sillä, kuka saa eniten turvapaikanhakijoita. Kaikki pyrkivät tekemään itsensä mahdollisimman vähän houkuttelevaksi tällaisille tulijoille tismalleen samasta syystä.

Halla-ahon mukaan Itävallan, Norjan ja Tanskan tapauksessa tällainen "hätäjarrumenettely" tarkoittaisi, että maa määrittelee etukäteen, kuinka paljon ihmisiä se pystyy tiettynä aikana ottamaan vastaan.

– Kun tämä määrä ylittyy rajoilla, varsinkin toisesta EU-maasta tai turvallisesta maasta tulevat ihmiset pysäytetään rajalle.