Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nainen yritettiin raiskata Saarijärvellä

Poliisi kaipaa havaintoja ulkomaalaisista miehistä.

Ravintolasta kotiin lähtenyt nainen yritettiin raiskata Saarijärvellä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Kolmekymppinen nainen käveli Paavontiellä Mannilan suuntaan miesystävänsä kanssa puolen yön jälkeen, kun miesystävä meni tarpeilleen sivuun. Matkaa jatkanutta naista vastaan tuli Mannilan suunnasta kaksi ulkomaalaista miestä.

Poliisin mukaan naisen seuraava havainto oli se, että hän makasi maassa ja hänen suunsa edessä pidettiin kättä. Nainen sai kuitenkin huudettua apua. Miehet juoksivat pois, kun naisen miesystävä tuli paikalle avunhuudot kuultuaan.

Nainen sai tilanteessa mustelmia, mutta säästyi suuremmilta fyysisiltä vammoilta.

Tuntomerkit miehistä ovat vähäiset. Pidemmällä miehellä oli siistiksi ajeltu parta.

Poliisi ei ole ottanut henkilöitä kiinni teosta epäiltyinä. Silminnäkijähavainnoista voi ilmoittaa Saarijärven poliisille.

"Ihmiset murheissaan ja pettyneitä"

Poliisille tehtiin rikosilmoitus tapahtuneesta maanantaina sen jälkeen, kun Sampon ja Keskisuomalaisen verkkosivuilla oli kerrottu, että poliisilla ei ole tutkittavanaan raiskauksen yritystä.

Myöhään lauantai-iltana kahta alaikäistä tyttöä lähenneltiin Saarijärven keskustassa. Teoista on kuulusteltu kahta turvapaikanhakijamiestä. He eivät ole enää kiinniotettuina.

Saarijärven vastaanottokeskuksen asukkaat kutsuttiin tiistaina koolle tilaisuuteen, jossa heille kerrottiin, että poliisi tutkii raiskauksen yritystä Saarijärvellä. Vastaanottokeskuksen johtajan Tomi Kuosmasen mukaan poliisit olivat mukana tilaisuudessa.

– Täällä väki on nyt todella murheissaan ja pettyneitä siihen, että joku on mennyt tällaista tekemään. Se tiedetään, että tapaus vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin Saarijärvellä ja heijastuu heihin kaikkiin, Kuosmanen sanoi.

Saarijärven vastaanottokeskuksen säännöissä sanotaan, että asukkaiden pitää olla iltayhdeksään mennessä keskuksessa.

– Heillä on kuitenkin vapaa liikkumisoikeus, joten kyse on talon sisäisestä toivomuskäytännöstä ja siitä on luistettu. Tänään tästä puhuttiin salissa, ja siellä kaikki olivat halukkaita noudattamaan kotiintuloaikaa, Kuosmanen sanoi.