Suomalainen tatti on vientituote – "Siihen ollaan keskitytty ehkä liiaksikin"

Italian ja Japanin lisäksi suomalaisia sieniä on viety pieniä määriä muun muassa Saksaan, Ranskaan, Sveitsiin ja Hollantiin.

Suomalaiset tatit maistuvat italialaisille. Tuula Puranen

STT

Suomalaisista sienistä viedään ulkomaille lähinnä tatteja. Niitä myydään ennen kaikkea Italiaan. Satunnaisesti ulkomaille päätyy myös lampaankääpiä, suppilovahveroita ja japanilaisten himoamia tuoksuvalmuskoita.

– Aika vähäistä sienien vienti on, pois lukien herkkutatit. Siihen ollaan keskitytty ehkä liiaksikin. Esimerkiksi punikkitatti ja kangassieni voisivat jalosteina olla sellaisia, joilla voisi olla asiaa Kiinan tai Etelä-Korean markkinoille. Silloin vienti kasvaisi roimasti, pohtii Arktiset aromit -yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Moisio.

Italian ja Japanin lisäksi suomalaisia sieniä on viety pieniä määriä muun muassa Saksaan, Ranskaan, Sveitsiin ja Hollantiin.

Sieniä vievän Dalla Valle Oy:n toimitusjohtaja Loreno Dalla Valle tietää, että suomalaiset tatit maistuvat italialaisille. Huippuvuonna 2003 yritys vei yli miljoona kiloa herkkutatteja Italiaan.

– Tästä vuodesta on tulossa ainakin keskinkertainen, ehkäpä jopa hyvä sienivuosi. Kausi on vielä kesken, joten ihan tarkasti ei pysty sanomaan, Dalla Valle luonnehtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.