Brittiteini tienaa tuhansia keksimällä nimiä kiinalaisvauvoille

16-vuotiaan luomaa verkkopalvelua käyttää kuukaudessa lähes 30 000 kiinalaista.

16-vuotias brittityttö Beau Jessup on ansainnut muutamassa kuukaudessa yli 48 000 puntaa eli 56 000 euroa keksimällä nimiä kiinalaisvauvoille.

Puoli vuotta sitten Jessup perusti Special Name -nimisen verkkosivuston, jonka avulla hän auttaa kiinalaisvanhempia lapsen nimen valinnassa. Sivustolla kerrotaan, että sen kautta on saanut nimen jo yli 200 000 kiinalaista lasta. Erikoisesta bisnesideasta raportoivat muun muassa brittimediat Gloucestershire Live ja BBC.

Bisnesidea syntyi, kun Jessupin isän ystävä pyysi nuorta naista keksimään nimen lapselle. Pyyntö yllätti Jessupin, mutta hän suostui siihen kuultuaan, millaisia noloja nimiä kiinalaiset ovat lapsilleen antaneet. Jessupin mukaan vauvoja on nimetty muun muassa Rolexeiksi, Gandalfeiksi ja Cinderelloiksi.

– Olen kuullut paljon esimerkkejä, joissa ihmiset ovat valinneet kulttuurisesti epäsopivan englantilaisen nimen, jonka he ovat kuulleet elokuvasta tai lukeneet internetistä. Tajusin, että tässä on mahdollisuus auttaa kiinalaisia, jotta nimi on sopiva heti alusta alkaen, Jessup kertoo Gloucestershire Livelle.

Kiinalaisvanhemmat uskovat englanninkielisen nimen helpottavan lapsen kansainvälistä opiskelu- ja työuraa, siksi Jessupin nimibisnes kukoistaa.

– Minulle selitettiin, että englantilainen nimi on elintärkeä, koska kiinalaista nimeä ei voi käyttää sähköpostissa tai yliopistohakemuksessa Britanniassa. Englanninkielinen nimi pysyy koko elämän, Jessup selittää.

Special Name -verkkosivustolla vanhemmat saavat valita 12 luonteenpiirteestä viisi, jotka he toivovat lapsensa saavan. Valintojen perusteella palvelu antaa nimiehdotuksen ja kertoo myös nimen taustoista. Nimiehdotus maksaa vanhemmille alle yhden euron.

Gloucestershire Liven mukaan Special Name -verkkosivulla käy tällä hetkellä kuukausittain noin 27 000 kävijää, ja se tuottaa ylläpitäjälleen liki 19 000 euroa kuukaudessa.

Lähteet:

Gloucestershire Live

BBC

Special Names

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut