Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvun polulla: Mysteeri Experience aikoo pysyä aina askelen edellä

Mysteerin yrittäjiä kilpailu ei hirvitä.

Tallinnan matkoilla voi syntyä monenlaisia ideoita, mutta harvoin niin hyviä, että ne kantavat kasvavaksi liiketoiminnaksi asti.

Näin kuitenkin kävi jyväskyläläisen Mysteeri Experience Oy:n perustajille Emmi Kärnälle ja Jussi Venäläiselle.

Elettiin vuodenvaihdetta 2015. Kärnän määräaikainen työsuhde oli juuri päättynyt ja mielessä siinsi ajatus omasta yrityksestä. Räntäsade ajoi Tallinnassa matkanneen pariskunnan kokeilemaan kaupungin laitamilla sijaitsevaa Room Escape -peliä.

– Emme edes päässeet ajoissa huoneesta ulos, mutta innostuimme ideasta. Ajattelimme, että tämä juttu pitää saada Jyväskylään, Kärnä kertoo.

Kotimatkalla laivalla laadittiin yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa. Mysteeri Experience Oy perustettiin tammikuussa ja ensimmäinen pelihuone avattiin Jyväskylään maalikuussa.

Alkuinnostus kanavoitui pian huimaksi kasvuvauhdiksi.

– Aloimme miettiä laajentumista kaksi viikkoa avaamisesta.

Kesällä 2015 avattiin Kuopion pelihuone ja tämän vuoden helmikuussa yritys laajentui Tampereelle. Kasvufiilis on tarttunut myös yrityksen työntekijöihin.

– Toimistossa kuulemma istutaan penkin reunalla ja mietitään, mihin laajennutaan seuraavaksi.

Suomessa jo 40 alan yritystä

Room Escape -peleissä joukko pelaajia suljetaan huoneeseen, josta pitää suoriutua erilaisia aivopähkinöitä ratkomalla ulos määrätyn ajan sisällä. Ensimmäiset pakohuoneet avattiin puolitoista vuotta sitten. Nyt Suomessa toimii noin 40 alan yritystä ja huoneitakin on reilut 100.

Mysteerin yrittäjiä kilpailu ei hirvitä. Heidän strategiansa on pysyä koko ajan askeleen edellä.

– Emme halua tehdä pelkästään pakohuonepelejä. Tuotekehitys on koko ajan mielessä.

KasvuOpenista Kärnä toivoo tervettä kyseenalaistamista.

– Vaikka kuvittelee elävänsä laatikon ulkopuolella, niin on ollut hyvä huomata, että on sittenkin aika sisällä laatikossa. Valmentajat ovat herättäneet pohtimaan esimerkiksi yrityksen strategiaa.