Savonlinnan oopperajuhlat huipentuu Torinon kuninkaallisen oopperan vierailuun

Maineikas oopperatalo tuo Olavinlinnaan kaksi italialaisen lyyrisen oopperan helmeä, Puccinin La bohemen ja Bellinin Norman.

Savonlinnan oopperajuhlat huipentuu Torinon kuninkaallisen teatterin vierailuun elokuun alussa. Maineikas oopperatalo tuo Olavinlinnaan kaksi italialaisen lyyrisen oopperan helmeä, Puccinin La bohemen ja Bellinin Norman. Kumpaakaan ei ole aiemmin esitetty oopperajuhlilla.

Molemmat teokset ohjaa Vittorio Borrelli ja Teatro Regio Torinon orkesteria johtaa Gianandrea Noseda.

Romanttinen La boheme saa ensi-iltansa huomenna ja druidien papittaren uhrauksesta kertova Norma keskiviikkona.

La boheme perustuu Hénri Murgerin romaaniin Boheemielämää. Libreton ovat kirjoittaneet Luigi Illica ja Giuseppe Giacosa. Teos valmistui kolme vuotta Puccinin läpimurto-oopperan Manon Lescaut'n jälkeen ja sitä pidetään säveltäjän romanttisimpana oopperana.

Puccini sanoi halunneensa La bohemeen niin paljon laulua, niin paljon melodiaa kuin mahdollista. Jokaisessa kohtauksessa on oma tunnistettava atmosfäärinsä.

Säveltäjä joutui lähes ilmiriitaan libretistien kanssa, koska hän halusi hioa tekstiä vielä aivan kantaesityksen allakin. Puccini oli itse elänyt Milanossa köyhänä musiikinopiskelijana boheemielämää ja hänellä oli vahva omakohtainen näkemys aiheesta.

– Musiikki kuvastaa tarinan käänteitä täydellisesti, kertoo La bohemen hauraan sankarittaren Mimin roolin laulava sopraano Erika Grimaldi.

La bohemen esitykset ovat 2., 4. ja 6. elokuuta. Norma esitetään vain kaksi kertaa 3. ja 5. elokuuta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut