Savonlinnan oopperajuhlat huipentuu Torinon kuninkaallisen oopperan vierailuun

Maineikas oopperatalo tuo Olavinlinnaan kaksi italialaisen lyyrisen oopperan helmeä, Puccinin La bohemen ja Bellinin Norman.

Erika Grimaldi (Mimi, vas.) ja Stefano Secco (Rodolfo) Giacomo Puccinin säveltämän La Boheme -oopperan kenraaliharjoituksissa Savonlinnan oopperajuhlilla 31. heinäkuuta. Jussi Nukari / Lehtikuva

Sanna Nikula / STT

Savonlinnan oopperajuhlat huipentuu Torinon kuninkaallisen teatterin vierailuun elokuun alussa. Maineikas oopperatalo tuo Olavinlinnaan kaksi italialaisen lyyrisen oopperan helmeä, Puccinin La bohemen ja Bellinin Norman. Kumpaakaan ei ole aiemmin esitetty oopperajuhlilla.

Molemmat teokset ohjaa Vittorio Borrelli ja Teatro Regio Torinon orkesteria johtaa Gianandrea Noseda.

Romanttinen La boheme saa ensi-iltansa huomenna ja druidien papittaren uhrauksesta kertova Norma keskiviikkona.

La boheme perustuu Hénri Murgerin romaaniin Boheemielämää. Libreton ovat kirjoittaneet Luigi Illica ja Giuseppe Giacosa. Teos valmistui kolme vuotta Puccinin läpimurto-oopperan Manon Lescaut'n jälkeen ja sitä pidetään säveltäjän romanttisimpana oopperana.

Puccini sanoi halunneensa La bohemeen niin paljon laulua, niin paljon melodiaa kuin mahdollista. Jokaisessa kohtauksessa on oma tunnistettava atmosfäärinsä.

Säveltäjä joutui lähes ilmiriitaan libretistien kanssa, koska hän halusi hioa tekstiä vielä aivan kantaesityksen allakin. Puccini oli itse elänyt Milanossa köyhänä musiikinopiskelijana boheemielämää ja hänellä oli vahva omakohtainen näkemys aiheesta.

– Musiikki kuvastaa tarinan käänteitä täydellisesti, kertoo La bohemen hauraan sankarittaren Mimin roolin laulava sopraano Erika Grimaldi.

La bohemen esitykset ovat 2., 4. ja 6. elokuuta. Norma esitetään vain kaksi kertaa 3. ja 5. elokuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut