Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ronald Reaganin tytär haluaa pitää murhaa yrittäneen John Hinckleyn lukkojen takana

Ronald Reagan. RONALD REAGAN PRESIDENTIAL LIBRA / EPA

Timo Riistaniemi

Presidentti Ronald Reagania 30.3.1981 Washingtonin Hilton-hotellin edessä ampunut John Hinckley vapautuu psykiatrisesta pakkohoidosta 35 vuoden jälkeen, päätti piirituomari Paul Friedman keskiviikkona.

Hinckley, 61, pääsee vapauteen ensi perjantaina, 5. päivänä elokuuta. Hän asettuu päätöksen mukaan asumaan Virginian Williamsburgiin 90-vuotiaan äitinsä kanssa.

Ronald Reaganin tytär Patti Davis haluaisi pitää Hinckleyn lukkojen takana.

– Isäni sanoi sairasvuoteellaan heti tapahtuman jälkeen, että hänen täytyy oman tervehtymisensä takia antaa anteeksi sala-ampujalle. Minäkin uskon anteeksiantoon. Mutta en halua, että Hinckley saa tehdä Virginiassa vapaudessa mitä hän haluaa.

Davis epäilee Hinckleytä hoitaneiden lääkäreiden lausuntoja:

– Lääkäreiden mukaan potilaan psykoosi ja masennus ovat parantuneet vuosikymmenien kuluessa ja hänen narsistinen luonnehäiriönsä on heikentynyt. Melkoinen saavutus: minun tietämäni mukaan narsistinen luonnehäiriö on parantumaton.

Hinckley katsottiin oikeudessa mielisairaaksi, ja hänet tuomittiin siksi vankilan sijasta psykiatriseen hoitoon. Hän oli ihastunut Taksikuski-elokuvassa näytelleeseen Jodie Fosteriin, jonka huomiota hän haki presidentin murhayrityksellään.

Hinckley ampui 22-kaliiberisella aseella kuusi laukausta, ja haavoitti presidentin lisäksi kolmea muuta ihmistä. Reaganin lehdistösihteeri James Brady joutui vammojensa takia loppuelämäkseen pyörätuoliin. Hinckley ei koskaan joutunut rikosvastuuseen kolmen ihmisen vahingoittamisesta, sillä liittovaltion syyttäjä ajoi syytettä vain presidentin murhayrityksestä.

Lähde: Aftonbladet, NBC

http://www.nbcnews.com/news/us-news/president-ronald-reagan-s-daughter-keep-john-hinckley-locked-n618096

http://www.nbcnews.com/news/us-news/john-hinckley-jr-who-shot-president-reagan-be-released-after-n617816

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut