Harvia valitsi uuden toimitusjohtajansa

Uusi toimitusjohtaja löytyi Harvian hallituksen sisältä.

Tapio Pajuharju siirtyy Harvialle Hartwallin toimitusjohtajan tehtävästä.

Eriikka Hienola

Tapio Pajuharju, 53, on Harvian uusi toimitusjohtaja. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 30. kesäkuuta. Nykyinen toimitusjohtaja Pertti Harvia jatkaa Harvian hallituksessa.

Pajuharju on työskennellyt aiemmin Lumenen ja Hartwallin toimitusjohtajana. Harviassa hän on ollut hallituksen jäsenenä vuodeta 2014.

Kokemuksellaan Venäjän ja Yhdysvaltojen markkinoista Pajuharjun odotetaan vauhdittavan Harvian kasvua etenkin kansainvälisillä markkinoilla.

– Erityisenä painopistealueenani tulee olemaan Harvian kansainvälisen kasvun vauhdittaminen sauna- ja hyvinvointimarkkinalla, hän toteaa.

Tällä hetkellä Harvia vie tuotteitaan yli 65 maahan ja Keski-Suomen Muuramen lisäksi yhtiöllä on omat tuotantolaitokset Kiinassa, Virossa ja Venäjällä. Harvian 47 miljoonan euron liikevaihdosta 60 prosenttia tulee viennistä.

– Tapio Pajuharjun pitkän ja kansainvälisen työuran sekä monipuolisen johtamiskokemuksen avulla Harvia ottaa seuraavan harppauksen liiketoiminnan ja myyntiverkoston kansainvälistämisessä, Harvian hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola sanoo.

Pajuharju siirtyy Harviaalle Hartwallin toimitusjohtajan tehtävästä. Sitä ennen hän työskenteli kymmenen vuotta Lumenen toimitusjohtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.